21/02/2020

L’edifici de l’Òpera, acollirà una residència per a la gent gran

En aquest espai hi havia els antics estudis de TVE, al barri del centre

Opera


El Ple també ha aprovat provisionalment la modificació del Pla general metropolità (PGM) de l’àmbit discontinu que conformen les finques situades al carrer de Francesc Moragas, números 20 i del 22 al 28 i dels números 11B i 13, del barri del Centre, i trametre el projecte al Departament de Territori i Sostenibilitat per a la seva aprovació definitiva. Aquesta iniciativa la realitza l’Ajuntament a proposta de Vitalia Plus SA, actual propietària dels antics estudis de l’Òpera, amb l’objectiu de construir un centre sanitari, assistencial i geriàtric per a gent gran.
En aquest espai es situaven els antics estudis de TVE.
La modificació puntual del PGM delimita un àmbit discontinu d’uns 3.098 m2 i no suposa cap augment del sostre residencial, ni cap modificació dels usos admesos pel planejament vigent dins el mateix àmbit d’actuació.
L’Òpera es va construir a finals dels anys 50 per acollir projeccions cinematogràfiques de qualitat. També va acollir concerts i representacions teatrals i a mitjans dels 60 va compaginar el cinema l’allotjament dels estudis de Televisió Espanyola a Catalunya. Programes infantils de tarda de l’època dels 60 es realitzaven en aquells estudis, així com dramàtics, debats, etc.