04/06/2020

Patinets elèctrics: prohibits per voreres, usant el mòbil o auriculars, i zones de vianants. Les multes podran arribar als 1.000€

Obligació de sotmetre’s a proves d’alcohol i drogues amb multes de fins a 1.000 Euros

Foto patinete

S’ha acabat el buit legal respecte les normes de circulació dels vehicles de mobilitat personal(VMP), entre aquests els patinets i els  ‘segways’.  A causa del augment del ús d’aquests aparells en zones urbanes la Direcció General de Transit ha publicat una instrucció transitòria.

 Als usuaris no tindran l’exigència de tenir permís de conduir ni assegurança, però tindran l’obligació de sotmetre’s a proves d’alcohol i drogues amb multes de fins a 1.000 Euros. Si la prova surt positiva,  el patinet quedarà immobilitzat. No podran conduir fent us del telèfon mòbil o altres sistemes de comunicació així com fer ús dels auriculars o reproductors de so.

Estarà prohibit conduir per les voreres i zones de vianants, tampoc podran portar dues persones. L’ús dels casc anirà en funció de les normes de cada ajuntament.

Per la nit serà obligatori conduir amb llums i elements reflectants. En cas d’infraccions de menors els pares i tutors seran responsables solidaris