06/12/2019

Anna Caballé, nascuda a L’Hospitalet, Premi Nacional d’Història!! Per l’obra «Concepció Arenal, la caminante y su sombra»

Caballé assenyala a Arenal com exemple a seguir davant els conflictes com el català: “Ella sempre va buscar la conciliació”

Premi lletres

Anna Caballé var estar guardonada la setmana passada amb el Premi nacional d’Història per l’obra «Concepció Arenal, la caminante y su sombra». El tribunal considerà que l’obra reunía tots els requisits d’excel•lència en una obra d’història: novetat historiogràfica i metodologia, pluralitat de fonts i un plantejament científic i rigorós sobre un personatge que encara no és prou conegut. El premi està dotat amb 20.000€. Ana Caballé, nascuda a L’Hospitalet l’any 1954, és professora titular de literatura espanyola i responsable de la Unitat d’Estudis Biogràfics de la Universitat de Barcelona.

El Nacional de Historia també recompensa una trajectòria. I en aquest cas, el premi aplaudeix un gran treball de  guardià feminista mitjançant un  esforç per fer justícia a les dones més destacades de la literatura espanyola.