24/10/2020

La notícia que l’escola Puig i Gairalt de Pubilla Cases, serà un institut escola, és sens dubte una molt bona notícia, pels alumnes, pels educadors i també per les famílies.

Aquest model redueix l’absentisme escolar i millora l’èxit educatiu i la convivència als centres.

Lh digital

Imatge lhdigital

Els instituts-escola són centres d’ensenyament on es realitzen estudis infantils, de primària i de secundària. A diferència dels models per separat d’escoles i instituts, els instituts-escola aposten per la convivència entre les tres línies educatives en un mateix centre. Un model de centre cohesionat amb famílies, alumnes, i personal divers. Aquesta iniciativa permet la coordinació entre línies educatives. Sí que poden aparèixer algunes dificultats, com per exemple, que hi hagi alumnes de diferents edats i per tant sigui un entorn més complex de gestionar.

El conseller d’ensenyament, Josep Bargalló ha deixat clar que els instituts-escola són un “model a potenciar” no només econòmicament, sinó sobretot pedagògic, perquè permeten “donar continuïtat” als projectes educatius, redueixen l’absentisme escolar i milloren l’èxit educatiu i la convivència als centres.