24/10/2020

L’escola Puig i Gairalt serà institut escola

Els seus alumnes podran fer tota la seva trajectòria en el mateix centre, des de Primària fins a 4t d’ESO.

Puig i Gairalt

Segons informa lhdigital, l’Escola Puig i Gairalt, al barri de Pubilla Cases, serà el tercer institut escola de L’Hospitalet a partir del proper curs. Així doncs els seus alumnes podran fer tota la seva trajectòria en el mateix centre, des de Primària fins a 4t d’ESO.

El Puig i Gairalt es suma a d’altres centres de la ciutat que ja funcionen en el format institut escola, el del Gornal, que funciones des de fa dos cursos, i el Pere Lliscat, que s’hi ha incorporat aquest curs.

El regidor d’educació, Jaume Graells, assegura que “l’escola pública ha de donar continuïtat entre l’educació primària i l secundària. Els institut escola faciliten la renovació pedagògica, la innovació educativa, i donen una millor resposta a les necessitats dels alumnes”.

En el cas del Puig i Gairalt tal i com explica el seu cap d’estudis, Cesc Cornet, “podem seguir amb el nostre tipus d’aprenentatge cooperatiu que sovint aprofita la relació de vincle entre els alumnes per ajudar-se entre ells. També ens permetrà fer un seguiment més directe dels nostres alumnes perquè hi haurà professors que ja coneixen als seus alumnes”, ja que no caldrà fer el salt a un altre centre quan comenci la Secundària.

El model d’institut escola també implica que tot l’alumnat, tant de Primària com de Secundària, serà al centre en la mateixa franja horària, incloent-hi el menjador, igualment educatiu.

L’institut escola Puig i Gairalt tindrà dues línies d’ESO, amb una ràtio d’entre 25 i 30 alumnes per aula. L’equip directiu del centre confia que abans de posar en marxa el nou model, la Generalitat i l’Ajuntament destinaran els recursos necessaris per fer algunes reparacions al centre.

El futur institut escola Puig i Gairalt guanyarà l’espai del camp de futbol annex al pati, perquè al setembre el Club Esportiu Escola Collblanc-Torrassa ja disposarà del nou camp al parc de la Torrassa.