01/06/2023

El Servei de Digestiu del Moisès Broggi aconsegueix l’excel·lència en el maneig de la Malaltia Inflamatòria Intestinal

La Unitat, que va iniciar la seva marxa fa una dècada, atén pacients amb colitis ulcerosa i malaltia de Crohn, malalties cròniques que s’han multiplicat per 10 a Espanya en els últims 25 anys

Consorci
09/07/2021

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) del Complex Hospitalari Moisès Broggi ha rebut la certificació de qualitat que concedeix el Grup Espanyol de Treball en Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa (GETECCU). Es tracta d’un reconeixement a l’excel·lència de la Unitat d’Atenció Integral a pacients amb aquesta malaltia, una distinció que situa al centre sanitari com a hospital de referència i reconeix la qualitat assistencial i investigadora desenvolupada per la Unitat.

El Programa de Certificació de les Unitats d’Atenció Integral a pacients amb MII és un projecte desenvolupat i impulsat per GETECCU, auditat per Bureau Veritas, com a tercera part independent, i que compta amb el suport de la biofarmacèutica AbbVie.

L’objectiu és reconèixer a aquelles unitats de MII del país que assegurin la millor prestació assistencial a pacients amb aquesta malaltia. És considerat el major reconeixement per a aquestes unitats a la seva labor en l’atenció de la EII a Espanya, situant-les com a referent a nivell regional i internacional.

La Farga en viu!

L’acte ha comptat amb la participació del director general del Consorci Sanitari Integral, Dr. Carles Constante, qui ha destacat la importància d’aquesta acreditació per als hospitals públics.

El Dr. Alex Blasco, cap del Servei d’Aparell Digestiu ha declarat en relació amb aquesta certificació que és la culminació d’un llarg camí de treball en equip multidisciplinari. Mentre que la Dra. Mercè Navarro, coordinadora de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal, comentava que “l’acreditació ens converteix en referents en el territori i per a garantir al pacient una atenció clínica de qualitat”.

Respecte al paper de la infermeria, la Sra. Anna Ferret, directora d’Infermeria ha manifestat que l’acreditació de la Unitat és una oportunitat de creixement professional que dóna resposta a un perfil de pacients amb unes necessitats específiques, que requereixen una formació i coneixements especialitzats, i Quant al rol de la infermera, Ferret explica que és qui proporciona les habilitats al pacient i l’apodera en la seva salut, li ensenya a ser autònom i a conviure amb la seva malaltia. Alhora que fa de consultora i formadora per a altres professionals de l’equip i adquireix el lideratge clínic respecte a la malaltia intestinal inflamatòria.

La Unitat de MII del Moisès Broggi, liderada des del Servei d’Aparell Digestiu, està integrada per professionals de diferents especialitats, com a Cirurgia General, Radiologia, Reumatologia, Dermatologia, Nutrició i Dietètica, Psiquiatria, Psicologia que treballen al costat d’Infermeria. A més, compta amb dues seus: Hospital de Sant Joan Despí i Hospital General de l’Hospitalet. I un dels pròxims projectes serà oferir tractaments biològics a l’Hospital de Dia de l’Hospital General de l’Hospitalet, que ja es fan a Sant Joan Despí.

Com explica el president de GETECCU, el Dr. Manuel Barreiro, “en GETECCU, estem compromesos amb la millora contínua de la qualitat de l’assistència als pacients amb EII. Aquest programa de certificacions, CUE, ens permet revisar, d’una manera sistematitzada, els procediments, mesurar els indicadors i implementar plans de millora per a aconseguir l’excel·lència en la qualitat i en l’assistència de les unitats, en les quals es presta una atenció integral als pacients amb MII”.