26/11/2020

L’Hospital General de l’Hospitalet reobrirà els quirofans, aquest mes   

A partir del 15 de juny, tornarà l’activitat amb intervencions de Cirurgia Major Ambulatòria del Servei d’Oftalmologia. 

L’Hospital General de l’Hospital reobrirà l’Àrea Quirúrgica a partir del 15 de juny de 2020. De moment obrirà dues de les seves sales d’operacions i començarà amb l’activitat de Cirurgia Major Ambulatòria el Servei d’Oftalmologia que es venien fent fins ara: cataractes i cirurgia de retina, entre d’altres.

L’activitat quirúrgica es començarà a reprendre de forma progressiva a les 6 sales d’operacions de l’Hospital per atendre la resta d’especialitats: Cirurgia General, Traumatologia, Urologia, Ginecologia, Cirurgia Vascular i Obstetrícia, tot i que ara fa un mes ja va obrir l’Àrea Maternoinfantil i també havien reprès l’activitat les sales de part. S’espera arribar al 100% d’activitat a partir de l’octubre.

L’Hospital està a punt d’adjudicar el projecte de recondicionament de l’Àrea Quirúrgica, la Unitat de Cures Intensives i la Sala de Parts de l’Àrea Maternoinfantil. Per febrer, març del 2021 hi ha prevista l’adjudicació de l’obra, que tindria lloc durant l’estiu de 2021, per tenir a partir de principis de 2022 totes les àrees renovades i al 100% del seu funcionament.

Fa molt pocs dies, que Metges de Catalunya (MC) va alertar al Servei Català de la Salut (CatSalut) que la paralització per causa de força major de l’activitat quirúrgica de l’Hospital General de L’Hospitalet podia comprometre la seva viabilitat.

L’Hospital General de l’Hospitalet forma part del Consorci Sanitari Integral, una entitat pública, participada majoritàriament pel Servei Català de la Salut i també pels ajuntaments de Sant Joan Despí i l’Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja.