26/11/2020

L’Hospital General de L’Hospitalet ha començat gradualment a reprende l’activitat

S’apliquen nous protocols i mesures de seguretat

Segons ha publicat el canal lhdigital, l’Hospital General de L’Hospitalet ha començat paulatinament a reprendre l’activitat ordinària, després de setmanes d’estrès derivat de la Covid-19. 

Per atendre l’allau d’ingressos, el centre va haver de reorganitzar les àrees hospitalàries i els professionals. Ara la situació tendeix a estabilitzar-se i tornen a oferir serveis com l’assistència a parts, que havien derivat a altres hospitals, però mantenen restriccions i nous protocols pel que fa a les visites i a les consultes externes.

Va passar de tenir entre 60 i 80 llits a tenir-ne 200 i els seus professionals van haver de treballar més hores de les que són habituals.

El director de l’hospitalJordi Vilarasau, assegura que gràcies a la implicació de tots els professionals han pogut arribar a atendre tots els pacients.

La directora d’infermeria de l’Hospital, Anna Ferret, ha manifestat a lhdigital que “les persones no podien venir acompanyades, els ateníem individualment per disminuir el risc de contagi. Això encara ho mantenim restringit”. Això, assegura, serà la normalitat a partir d’ara.

Una de les activitats que s’han recuperat també extremant les mesures de precaució és l’atenció als parts. Era una activitat que havien derivat a altres hospitals per tal de guanyar espais d’hospitalització en dies d’alta ocupació de llits i ara, després que els ingressos per Covid-19 hagin baixat, es pot reprendre. Tot i això, només es pot acudir a l’hospital amb un acompanyant, tots dos hauran de portar mascareta i no està permès que hi vagin menors.

Una altra de les mesures de seguretat que ha pres el centre sanitari és establir un circuit de triatge especial per disminuir contagis a urgències.

De tot el personal sanitari de l’hospital un 15% dels professionals han requerit d’aïllament per haver presentat algun símptoma. De tots aquests, el 55% han donat positiu en les proves PCR.

Informació editada canal L’HDigital