31/05/2020

Comença el tractament larvicida contra el mosquit tigre, que es fa cada any

S’aplica fins a tres cops a tots els embornals de L’Hospitalet

mosquito
Imagen RTVE

Des d’avui, dia 19, i fins dijous, el Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat farà el tractament larvicida sistemàtic contra mosquits a L’Hospitalet com cada any. Ara comença el tractament inicial, un procés que es repeteix fins a tres vegades.

L’augment de les temperatures i les pluges de la primavera comporten l’aparició, novament, del mosquit tigre i, per tant, la seva capacitat d’actuar com a vector d’alguns tipus de malalties. Tot i la situació actual en què ens trobem a causa de la Covid-19,  el Servei de Control de Mosquits pot mantenir les seves tasques habituals.

De moment, no es farà el tractament larvicida a les dependències municipals que estiguin tancades, ni tampoc als parcs tancats; però sí que es pot dur a terme a tots els embornals de la ciutat; als llocs de vigilància especial, i també en el cas de les peticions puntuals (programa Widmos) per tractar espais públics, un servei que és vigent al llarg de tot l’any.

El conveni de l’Ajuntament de L’Hospitalet amb el Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat es manté des de fa trenta anys, ja que es considera un servei necessari per a la salut de la ciutadania.

Cal recordar a la ciutadania que, per evitar l’aparició del mosquit tigre, s’ha d’evitar l’aigua estancada en testos, galledes…, perquè és en aquests indrets on dipositen les larves.