10/07/2020

Lectura del manifest en el Dia contra la violència de gènere

.

Lectura manifest

L’alcaldessa, Núria Marín, i la regidora  d’Igualtat, Laura García, entre d’altres han assistit a la concentració i lectura del manifest conjunt de les associacions de dones de la ciutat, el CAID i l’Espai de Ciutadania, amb motiu del Dia Internacional per a la eliminació de la violència vers les dones. L’acte s’ha cealebrat davant l’escultura de l’Acollidora, a la rambla de Just Oliveras.

La Setmana de la Solidaritat de L’Hospitalet que se celebra del 25 de novembre a l’1 de desembre té com a objectiu enguany sensibilitzar la ciutadania davant la violència masclista. Amb el lema “Per l’eliminació de la violència envers les dones” les entitats que formen l’Espai de Ciutadania i l’Ajuntament han programat un seguit d’actes al llarg de set dies per fer reflexionar davant qualsevol mena de violència envers les dones.

Els actes han començat aquest matí  amb la concentració davant l’escultura de L’Acollidora, a la Rambla, i la lectura del manifest conjunt elaborat per una desena d’associacions de dones, el Centre d’Informació i Atenció a la Dona (CAID) i l’Espai de Ciutadania. A la tarda, a partir de les 18.45 h, en el mateix lloc també hi haurà diferents espectacles i es llegirà també el manifest. El mateix dia, en altres llocs com l’avinguda de Carmen Amaya i la Casa de la Reconciliació, a les 18 hores, també hi haurà concentracions ciutadanes en memòria de les víctimes de violència masclista.

Dimarts, 26 de novembre, destaca la presentació de l’estudi Nova pornografia i canvis en les relacions interpersonals a Catalunya, així com la xerrada a l’Auditori Barradas, a les 18 hores, “Aprenent per l’amor o per la violència de gènere”, a càrrec d’Elena Duque, doctora en pedagogia i professora de la Universitat de Barcelona.

Al llarg de la setmana els joves d’instituts podran assistir a diferents obres de teatre i al llarg del cap de setmana, 30 de novembre i 1 de desembre, es farà visible el lema “Lliures i sense por” als equipaments esportius de la ciutat.

Entre altres activitats, durant la Setmana de la Solidaritat, la comunitat educativa, els esplais, els centres oberts i els casals de gent gran elaboraran textos, cartells, murals, dibuixos, etc.