10/07/2020

Les cooperatives escolars dissenyen els seus logos

Alumnes que participen en el programa Cultura emprenedora a l’escola assistiran dilluns a tallers impartits per estudiants de l’Escola Serra i Abella per tal que puguin fer el disseny corporatiu de les seves cooperatives

Serra i Abella

Les 15 cooperatives escolars de primària que participen en el programa Cultura emprenedora a l’escola reben avui la visita d’alumnes de quart grau superior en disseny gràfic de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella, que els impartiran tallers de disseny corporatiu. L’objectiu d’aquests tallers és formar els infants per tal que posteriorment elaborin el disseny del logo de les seves cooperatives. Durant el curs escolar, els participants creen i gestionen una cooperativa escolar, una per aula, amb el suport de la comunitat educativa, tècnics municipals i altres agents socials.

Aquest és el novè curs que l’Ajuntament impulsa aquest projecte, que compta amb la participació de 375 alumnes de cinquè de primària de deu escoles de la ciutat: Milagros Consarnau, Pompeu Fabra, Provençana, Frederic Mistral, Paco Candel, Gornal, la Marina, Bernat Metge, Bellvitge i Bernat Desclot. En el cas d’aquest últim centre, l’alumnat que hi participa cursa sisè de primària.

Des de l’inici de curs, l’alumnat dissenya i desenvolupa les seves “empreses”. Al març, es fa un acte conjunt amb tot l’alumnat que hi participa en el qual presenten les seves cooperatives i reben el document que acredita la creació de l’empresa cooperativa per tal que quedi constituïda.

El 22 de maig, els escolars vendran els productes realitzats per les cooperatives en dos mercats diferents: la plaça de Pius XII, per a les escoles i els instituts de Santa Eulàlia; i el mercadillo de Bellvitge, per als centres educatius de Bellvitge.

Cultura emprenedora a l’escola és un projecte que promou la Diputació de Barcelona, amb la participació de 9.500 nois i noies de 103 municipis, i té com a objectiufomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques en economia entre els estudiants del cicle superior d’educació primària. Aquesta experiència permet exercitar i fomentar l’autonomia personal, tractar la informació, abordar qüestions matemàtiques, utilitzar eines digitals i practicar tècniques de negociació i resolució de problemes.