07/06/2020

Còctels Molotov, àcid, pirotècnia i cotxes cremats, en una nova nit d’aldarulls Barcelona

Durant la protesta també s’haurien llançat almenys cinc coets pirotècnics contra un helicòpter dels Mossos, segons la policia catalana

324 exportrat

Tercera nit d’aldarulls a Barcelona en les protestes contra la sentència del procés. Quan ha acabat la massiva concentració a la cruïlla de la Gran Via i el carrer de Marina, convocada pels CDR, alguns dels assistents s’han desplaçat cap a la Conselleria d’Interior, on hi ha hagut incidents que han derivat en enfrontaments greus entre manifestants i policia.

Els fets s’han produït al voltant de la Conselleria d’Interior, on hi ha hagut incendis provocats de diversos contenidors i també d’almenys cinc vehicles, que han quedat calcinats al carrer Roger de Flor, a pocs metres d’una benzinera. Els bombers han aconseguit sufocar l’incendi i evitar que el foc es propagués.

A més, durant la protesta s’haurien llançat almenys cinc coets pirotècnics contra un helicòpter dels Mossos, segons la policia catalana. L’Associació Unificada de Guàrdies Civils ha publicat a les xarxes un vídeo en què assegura que es veu aquest llançament del coet i l’atribueix als CDR:

A quarts de dotze de la nit, a la cruïlla de Nàpols amb Gran Via, els Mossos i la Policia Nacional han hagut de retrocedir per la pressió dels manifestants, superiors en nombre, tot i l’ús continu de bales de goma i de foam. Els manifestants han celebrat aquesta victòria momentània. Poc després, han tornat les furgonetes policials i han ocupat de nou aquest espai.

Una vintena de detinguts

Els Mossos han confirmat cap a la una de la matinada almenys una vintena de persones detingudes arreu del territori durant aquest dimecres per la seva presumpta relació amb actes violents en el marc de diferents concentracions i manifestacions.

D’altra banda, el SEM informa que ha atès 52 persones ferides, 32 a Barcelona ciutat.


Nit d’aldarulls davant la Conselleria

Tot plegat ha passat en una nova nit plena d’incidents, en què els Mossos han disparat projectils de foam: