05/07/2020

Adjudicades les obres de l’Escola Ernest Lluch

El nou edifici acollirà el centre que des de el 2010 funciona en mòduls prefabricats

Lluch

La Generalitat de Catalunya ha adjudicat les obres de construcció de l’Escola Ernest Lluch, a Collblanc-la Torrassa a l’empresa CRC Obras y Servicios per un import de 3.243.000 euros. Es tracta d’un projecte llargament reivindicat per l’Ajuntament i la comunitat educativa de la ciutat. L’Escola Ernest Lluch es va crear al curs 2011-2012 i des de llavors funciona en uns mòduls prefabricats al carrer de Mas.

La nova escola es construirà en un solar cedit per l’Ajuntament a la confluència del passatge de Colom amb el carrer del Montseny. L’edifici comptarà amb aules per a una línia d’educació primària, quatre aules auxiliars, un pati amb pista esportiva i zona exterior coberta, gimnàs, biblioteca i menjador, entre altres serveis. Les obres tenen un termini d’execució de 16 mesos.

La construcció de l’Escola Ernest Lluch, que compta actualment amb 260 alumnes, ha estat un dels projectes més reivindicats per L’Hospitalet per fer front a l’augment de la demanda de places d’educació primària. D’altra banda, continua el procés per a la construcció de l’altra escola que funciona en mòduls prefabricats a la ciutat, la Paco Candel. Pel que fa aquest centre, s’ha establert que el Departament d’Educació n’assumirà el finançament i l’Ajuntament en desenvoluparà el projecte i la construcció.