04/07/2020

El Grup Permanent de la Formació Professional aborda els reptes d’aquests estudis a la ciutat

Incidir en l’orientació i el foment de l’FP dual i ampliar l’oferta de graus mitjans i superiors a la ciutat són alguns dels principals reptes

Graells

Reunit el Ple del Grup Permanent de la Formació Professional de L’Hospitalet a Gornal Activa, integrat per unes 60 persones representants de centres educatius públics, concertats i privats, centres ocupacionals, universitats, sindicats, agents socials, entitats, associacions empresarials, Diputació de Barcelona, Àrea Metropolitana i Ajuntament de L’Hospitalet. La reunió ha comptat amb la participació del tinent d’alcaldia d’Educació, Esports i Joventut, Jaume Graells; la tinenta d’alcaldia d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, Rocío Ramírez, i la regidora delegada de Joventut, Laura García.

La reunió ha servit per presentar el Pla estratègic del Grup Permanent de l’FP, que s’ha fixat com a full de ruta treballar sobre els següents eixos estratègics: l’orientació, l’FP empresa i l’FP dual, i l’eix de la difusió i la promoció de la formació professional a la ciutat.

Aquests eixos estratègics es tradueixen a avançar en les tasques d’orientació dels joves, fomentar l’FP dual i donar a conèixer les oportunitats d’aquesta modalitat, i difondre l’oferta amb iniciatives com ara la Setmana de l’FP que es fa cada any al mes de maig (aquest any està prevista a final d’abril).

L’Ajuntament s’ha dotat d’una comissió municipal de treball transversal integrada per les àrees d’Educació, Esports i Joventut i Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, liderada pels tinents d’alcaldia de les dues àrees, Jaume Graells i Rocío Ramírez, i coordinada per la regidora adjunta de Joventut. Laura García. També en formen part tècnics i tècniques municipals. L’objectiu d’aquesta comissió és crear un espai comú de totes les àrees municipals que treballen per l’FP a la ciutat i contribuir a dinamitzar el Grup Permanent de l’FP.