04/07/2020

S’obre el termini de preinscripció d’FP

La preinscripció per als cicles de grau mitjà d’FP es fa del 2 al 8 de juny, i per als cicles de grau superior i arts plàstiques i disseny, del 10 al 17 de juny

c9f877ec-17e9-42d6-97f3-8b0d95e4b73e

Aquesta setmana s’ha obert el termini per realitzar la preinscripció per a la formació professional (FP). Per als cicles de grau mitjà, el termini es va obrir ahir i s’allarga fins al 8 de juny, mentre que per als cicles de grau superior i arts plàstiques i disseny, es farà la setmana vinent, del 10 al 17 de juny. D’altra banda, la preinscripció per als programes de formació i inserció (PFI) es va obrir el 25 de maig i es perllonga fins divendres, 5 de juny. La preinscripció s’ha de fer de manera telemàtica a través del portal de Departament d’Educació http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/estudis/

L’Hospitalet compta amb 15 centres que imparteixen FP: 7 instituts públics, 6 centres concertats, 1 privat i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella.

A L’Hospitalet s’ofereixen actualment 69 titulacions d’FP de 16 famílies professionals: 51 corresponen a FP inicial (1 FP bàsica, 17 titulacions de grau mitjà i 33 titulacions de grau superior); 9 a programes de formació i inserció (PFI); 7 a ensenyaments artístics (2 de grau mitjà i 5 de grau superior) i 2 a ensenyaments esportius de grau mitjà.

Pel que fa a les novetats per al proper curs, l’Institut Apel·les Mestres ofereix a partir del proper curs un cicle de grau mitjà de conducció d’activitats fisicoesportives en el medi natural, que fins ara només s’oferia en oferta concertada.

D’altra banda, l’itinerari formatiu específic d’auxiliar de manteniment d’instal·lacions esportives, que  aquest curs s’ha fet a l’Institut Pedraforca, passa a l’Institut Apel·les Mestres.

També es traslladen de l’Institut Eduard Fontserè a l’Institut Mercè Rodoreda un cicle de grau mitjà de gestió administrativa i un cicle de grau superior d’administració i Finances.

D’altra banda, l’oferta de cicles en modalitat dual s’ha anat ampliant en els darrers anys fins als 25 actuals. Es tracta d’una modalitat en la qual el centre educatiu i l’empresa es corresponsabilitzen en la formació de l’alumnat, que combina la formació al centre educatiu i l’aprenentatge a l’empresa.

Actualment, hi ha 4.421 alumnes d’FP a L’Hospitalet, dels quals 1.617 cursen cicles de grau mitjà i 2.213 de grau superior. A més, hi ha 386 alumnes en ensenyaments artístics.