02/07/2020

El Mercat de Santa Eulàlia ha reformat les seves instal·lacions

L’actuació ha inclòs reparació de cobertes, millora de la xarxa de recollida pluvial, renovació de l’enllumenat, nova pavimentació i col·locació de tendals

Santa Eulalia Exportat retallat

El Mercat Municipal de Santa Eulàlia ha estat objecte els darrers mesos d’unes obres de reforma de les seves instal·lacions, amb actuacions a l’edifici central i a la zona de les parades exteriors. El projecte, amb un àmbit d’actuació de 2.815 metres quadrats, ha tingut un pressupost d’adjudicació de prop de 720.000 euros.

Inicialment, els treballs de reforma es van desenvolupar a les cobertes de l’equipament i, posteriorment, s’ha actuat en la zona de les parades exteriors, la pavimentació i l’enllumenat.

La intervenció ha inclòs la millora de les xarxes de sanejament pluvial, amb la canalització de les aigües al clavegueram; la reparació de patis i terrats; la substitució d’enllumenat i pavimentació; la col·locació de tendals de protecció solar; la instal·lació de tancaments d’accessos, i la previsió de sistemes per evitar la presència de coloms.

La millora de les instal·lacions del mercat s’ha centrat, en bona part, en la zona de les parades exteriors, on s’ha canviat tot el paviment amb llambordins quadrats de petites dimensions que donen una imatge diferenciada dels carrers que envolten el mercat.

També s’han col·locat tendals motoritzats al passatge del carrer de Muns, que permeten cobrir i dotar de protecció solar aquesta banda nord de l’equipament, i potencien aquest espai com a placeta interior per a ús de la ciutadania dins de l’entorn del mercat.

A les parades exteriors, s’ha substituït la franja de peces de policarbonat afectades per la implantació dels tendals, s’hi han centralitzat els comptadors elèctrics, se n ’ha millorat el sistema de desguàs i, com a mesura higiènica, s’hi adoptaran mesures per evitar la presència de coloms.

També, s’ha renovat l’enllumenat de l’espai de les parades exteriors amb il·luminació led i s’han instal·lat tancaments en alguns accessos d’aquesta zona, per tal de preservar les bones condicions del recinte fora de l’horari d’obertura.

Pel que fa a l’edifici central, s’han reparat els terrats, els patis i la xarxa de sanejament exterior, amb la canalització de les aigües pluvials perquè aboquin al clavegueram, i s’ha substituït tot l’enllumenat de les zones comunes amb il·luminació led.

El Mercat Municipal de Santa Eulàlia, construït l’any 1935, és un dels eixos centrals del barri i dinamitza una important activitat comercial i social, que es concentra al voltant de l’illa de vianants formada per la plaça de Pius XII, el carrer de Pareto, el carrer de Josep Anselm Clavé, el carrer de Muns i el carrer de la Unió.