31/05/2020

Es presenta l’estudi diagnòstic “L’Hospitalet, ciutat amiga de les persones grans”

Amb la participació de 214 persones grans de L’H i 116 tècnics de diferents àmbits i empreses proveïdores de serveis

Barradas exportat retallat portada

L’Auditori Barradas va acollir aquest dilluns la presentació de l’estudi diagnòstic L’Hospitalet, ciutat amiga de les persones grans, que l’Ajuntament ha dut a terme en col·laboració amb la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de treballar en la millora de la qualitat de vida de la gent gran del municipi. L’estudi ha de servir per desenvolupar les accions del Pla director per a la gent gran de L’Hospitalet.

En l’estudi hi han participat 214 persones grans de diferents barris de L’Hospitalet i 116 tècnics d’àmbits i empreses proveïdores de serveis, que han abordat les vuit àrees importants de l’entorn urbà que influeixen en la salut i la qualitat de vida de les persones: espais a l’aire lliure, transport, habitatge, respecte i inclusió social, participació social, comunicació i informació, treball i participació ciutadana i serveis socials i de salut.

L’Hospitalet forma part des de l’any 2017 de la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb la Gent Gran, que impulsa l’OMS com a resposta a l’envelliment demogràfic i amb l’objectiu de crear entorns i serveis que promoguin i facilitin un envelliment actiu i saludable de la població.

En el decurs de l’acte, que ha comptat amb la participació de l’alcaldessa Núria Marín, s’ha escollit també el logotip que ha d’identificar —des d’ara— les actuacions, els productes i els serveis que es desenvoluparan en el marc del Pla director per a la gent gran de L’Hospitalet. Les propostes han estat dissenyades per alumnes de batxillerat artístic de l’Institut Bellvitge. El logotip guanyador, fet per Valeria Arriaga, representa dues mans d’una persona jove que sostenen la ciutat de L’H, la ciutat formada per una parella d’ancians abraçant-se.

A L’Hospitalet hi viuen actualment més de 54.000 persones més grans de 65 anys (20,06% de la població), un 30% de les quals tenen més de 80 anys. La  població de més de 85 anys representa el 3% de la població total i són els districtes I i II els que concentren més població major de 85 anys.