10/04/2020

La Unitat Militar d’Emergències de l’exèrcit arriba a L’Hospitalet per fer tasques de desinfecció al voltant dels hospitals i del transport públic

L’alcaldessa havia demanat el suport de la Unitat Militar d’Emergències (UME) de l’exèrcit

f32ff333-4eaf-4537-9f02-4d4486744356
La UME a l'estació del metro de Pubilla Casas,

La Unitat Militar d’Emergències (UME) de l’exèrcit ha arribat a L’Hospitalet per realitzar tasques de desinfecció de zones de risc, especialment a l’entorn dels hospitals, residències de gent gran i parades del transport públic.

L’alcaldessa havia demanat per carta a la delegada del Govern, Teresa Cunillera, el suport de la Unitat Militar d’Emergències (UME) de l’exèrcit per col·laborar en les tasques de desinfecció d’espais d’especial incidència en la propagació del coronavirus.

Concretament, els treballs han començat pel voltants de l’Hospital General de L’Hospitalet —antiga Creu Roja—, que atén persones infectades, i es continuarà amb els hospitals Universitari de Bellvitge i el Duran i Reynals. L’exèrcit compta amb la col·laboració de protecció civi de L’Hospitalet.

Diferents ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona (AMB), com Badalona, Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Boi, s’han acollit a l’oferta del Govern central i han demanat els serveis de l’UME. La delegació del Govern és l’encarregada d’estudiar cada cas i traslladar les peticions al Ministeri de Defensa.