04/08/2020

L’Ajuntament commemora el 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants

El 20 de novembre, Dia Universal dels Drets dels Infants, es farà una jornada que organitzen els síndics de greuges de L’H i d’altres poblacions del Baix Llobregat

Drets Infants

Prop d’una trentena d’activitats adreçades a nens i joves es desenvolupen des d’avui i fins a finals de mes en commemoració del 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants. L’Ajuntament amb col·laboració amb diferents entitats i col·lectius han programat aquests actes amb l’objectiu de reflexionar i donar a conèixer els drets dels nens i de les nenes.

Aquesta tarda a l’Auditori Barradas, el grup de Teatre Jove de Plàudite Teatre interpreta l’obra Dingui, que gira al voltant del drama dels refugiats. Entre la trentena d’actes cal destacar que demà 12 de novembre se celebrarà una jornada sobre les estructures de participació per a la infància i l’adolescència, a partir de les 16 hores, al Centre Cultural Bellvitge-Gornal, amb l’assistència del tinent d’alcaldia d’Equitat i Drets Socials, Jesús Husillos, entre altres participants.  L’objectiu de la jornada és propiciar un espai de trobada amb relació a la participació infantil per compartir la feina feta durant més de deu anys amb tots i totes les professionals dels serveis que formen part de la xarxa.

També dijous 12 s’obrirà, l’exposició “Construccions identitàries” al CAID (Centre d’Atenció i Informació a la Dona) amb la presència de l’artista i de la regidora adjunta d’Igualtat, Laura García.

Dijous, 14 de novembre, destaca el lliurament del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster al Centre Cultural Tecla Sala i que enguany arriba a la 7a edició. Aquest premi que va néixer amb la intenció de retre un homenatge a Joaquim Grau i Fuster com a persona i com a educador social i també als ciutadans que com ell ajuden a fer les ciutats més obertes, més hospitalàries i respectuoses amb les persones que les habiten.

Dissabte, 16 de novembre, tindrà lloc el Cross Escolar, que organitza el Consell Esportiu de L’Hospitalet, a la zona esportiva de la Feixa Llarga, on es col·locarà un estand per veure els dibuixos sobre els drets dels infants fets pels nens i per les nenes que hi participen. Del 18 al 24 se celebrarà la Setmana dels Drets dels Infants a les Biblioteques de L’Hospitalet on es podran recollir llibres i material audiovisual sobre els drets dels infants.

20 de novembre, Dia Universal dels Drets dels Infants

Dimecres, 20 de novembre, entre altres activitats, se celebrarà la Jornada “El dret al lleure, per l’equitat i la inclusió de la infància”, a partir de les 17.30 h, a L’Harmonia. L’acte l’organitzen els síndics de greuges de Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà, Sant Feliu i L’Hospitalet, amb la col·laboració de l’Observatori de la Infància de L’Hospitalet i està especialment dirigit al món educatiu. La jornada vol recordar el compromís d’aquests òrgans consultius amb la defensa dels drets dels infants, treballant perquè es garanteixin els seus drets bàsics i assegurant tota la protecció i l’atenció necessàries per al seu benestar i desenvolupament. A més, els síndics i les síndiques volen posar en relleu la importància del temps lliure en el desenvolupament dels infants, fent una crida a les administracions públiques per tal que promoguin el dret dels infants a participar plenament en la comunitat, i afavoreixin propostes que garanteixin la igualtat d’oportunitats per a la participació en activitats formatives, culturals, artístiques i de lleure educatiu, sense cap mena de discriminació. Com a cloenda de la Jornada es farà la lectura d’un manifest conjunt dels síndics i de les síndiques participants amb motiu del 30è aniversari del Dia Universal dels Drets dels Infants.

Finalment, diferents activitats lúdiques com titelles, tallers, teatre i la projecció de curtmetratges del festival MetropoL’His clouran el programa d’activitats previstes fins al 30 de novembre (veure programa adjunt).