05/07/2020

L’Hospitalet acull una jornada sobre els reptes del sector de l’automoció

ORGANITZADA PER PIMEC I L’AJUNTAMENT AMB L’OBJECTIU DE REFLEXIONAR SOBRE LA INDÚSTRIA DE L’AUTOMÒBIL A CATALUNYA

PIMEC retallat

El Centre Cultural Bellvitge ha acollit la jornada PIMEC Fòrum Transformació del sector de l’automòbil, que organitzen PIMEC (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya) i l’Ajuntament de L’Hospitalet, i que ha permès reflexionar sobre la indústria de l’automòbil a Catalunya. 

L’objectiu d’aquesta sessió ha estat conèixer de primera mà i debatre alternatives i oportunitats davant dels nous reptes d’un dels sectors econòmics més importants del nostre territori i estudiar l’afectació a les empreses auxiliars i la transformació d’aquestes empreses en els canvis de model de mobilitat.

La cloenda de la Jornada ha anat a càrrec de l’alcaldessa, Núria Marín, i el president de PIMEC, Josep González. Marín s’ha felicitat per la celebració d’aquesta jornada en un barri molt lligat a la industria de l’automòbil com és Bellvitge i s’ha declarat una ferma defensora del model público-privat: “Sempre he defensat la feina conjunta, la suma de sinergies i la col·laboració entre el sector privat i l’administració. Per això, des de l’Ajuntament treballem per al desenvolupament econòmic de la ciutat a través d’actuacions com el pol biomèdic a Bellvitge, el Districte Cultural o el desenvolupament del turisme de negocis a la ciutat“, ha explicat.

La jornada s’ha iniciat a les 9.15 hores, amb la benvinguda a càrrec de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i del president de PIMEC, Josep González. A continuació, el director general de Comunicació de Nissan, Francesc Corbero, i el director de mobilitat sostenible de SEAT, Antonio Calvo, han parlat de les estratègies dels fabricants de vehicles davant la nova mobilitat.

Tot seguit ha tingut lloc la taula rodona “Com està vivint el canvi la indústria auxiliar de l’automòbil?”, amb la participació de Jesús Docampo, director general de Nobel Automotive; Albert Giralt, conseller delegat del Grup Vilardell Purtí i d’Avinent Science and Technology, i César Molins, director general d’Ames, i moderada per Joan Soler, president de PIMEC Baix Llobregat- L’Hospitalet. A continuació, la presentació del Pla d’actuació de la Generalitat de Catalunya, a càrrec de Matilde Villaroya, directora general  d’Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement.

L’acte ha finalitzat amb una sessió de cafè networking.