04/06/2020

Lliurament de diplomes als participants en el programa EntreJoves

El programa, capacita estudiants de secundària per tal que actuïn com a interlocutors entre l’Administració local i els seus companys i companyes

Foto joves exportat

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha lliurat els diplomes als 100 joves que aquest curs s’han incorporat al programa municipal EntreJoves, una iniciativa que té com a objectiu impulsar l’intercanvi d’experiències entre els estudiants de secundària de L’Hospitalet. L’acte també ha comptat amb l’assistència de la regidora de Joventut, Laura García.

Aquest grup —un centenar del total de 120 joves que participen en el programa— ha rebut formació des de l’octubre a càrrec de l’Associació d’Estudiants i de Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS) a l’Espai Jove Ca n’Arús. Així, han assistit a jornades formatives i han fet activitats per reforçar el grup en àmbits específics com ara oratòria, mediació, voluntariat o lideratge per poder transmetre posteriorment els seus coneixements a la pràctica o als seus companys i companyes.  

L’objectiu és que siguin capaços de generar fluxos d’informació entre el jovent, dinamitzar activitats i ser referents per als seus companys. Els participants esdevenen interlocutors entre l’Administració local i els seus companys de centre, recollint les seves demandes i fent arribar, alhora, la informació necessària a la resta de l’alumnat. D’aquesta manera es fomenta la implicació, la vinculació al territori i l’oci alternatiu com a eines clau del projecte d’emancipació del jovent.  

Els participants tenen entre 13 i 17 anys, la majoria estudiants de 3r d’ESO i 1r de batxillerat. Una vintena del total de joves ja van participar al programa el curs passat i continuen dins el programa.

EntreJoves va arrencar el curs 2012-2013 a quatre instituts de la ciutat com a prova pilot, i posteriorment s’ha anat ampliant fins als catorze actuals: Bisbe Berenguer, Pedraforca, Apel·les Mestres, Europa, Llobregat, Margarida Xirgu, Provençana, Rubió i Ors, Mercè Rodoreda, Eduard Fontserè, Jaume Botey, Santa Eulàlia, Bellvitge i Can Vilumara. D’aquesta manera, cada institut compta amb un grup de participants al programa.