05/07/2020

L’ONCE presenta a L’Hospitalet el seu nou model de quiosc

El nou disseny compleix amb els requisits d’accessibilitat universal per a la persona que exerceix la venda i també per als compradors

Once 1 Exportat portada

L’ONCE ha presentat aquest matí a la plaça Espanyola, a Collblanc-la Torrassa, el seu nou model de quiosc. El nou disseny és més accessible per a tots els agents venedors amb discapacitat i més ecològic (per la tipologia de productes de construcció i els seus consums) i facilita la comunicació amb el públic.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; el delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí; el tinent d’alcaldia d’Equitat i Drets Socials, Jesús Husillos; la directora de l’agència de l’ONCE a L’H, Rosa Díaz, i el venedor dels productes de joc de l’organització, Xavier López.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha destacat la tasca que realitza a la ciutat l’ONCE i ha valorat molt positivament el nou model de quiosc “que és més accessible i millora les condicions dels venedors i del públic en general. I això és especialment rellevant en un dia com avui que celebrem el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat”.

El nou disseny compleix amb els requisits d’accessibilitat universal per a la persona que exerceix la venda i també per als compradors. Per a les persones cegues usuàries de gos guia, el nou quiosc compta amb un espai perquè el gos estigui estirat a terra, còmodament, mentre el seu amo treballa. I per als que utilitzen cadira de rodes, el model disposa d’una rampa fixa d’accés a l’interior del quiosc, a més que totes les zones d’exposició són accessibles mitjançant una plataforma. Per millorar el confort del venedor, s’inclou una cadira ergonòmica. El quiosc presenta en els seus laterals exteriors frases en Braille, el sistema de lectoescriptura propi de les persones cegues.

El nou model ja és present a ciutats com Tarragona, Lleida, Reus, Cambrils i a algunes ciutats de la província de Barcelona. La idea és que es vagin implantant progressivament. A L’Hospitalet ja s’han renovat 25 dels quioscos existents.