28/02/2020

Marcel Mauri presenta la nova gestora d’Òmnium a L’Hospitalet

Amb la sala del Centre Cultural Bellvitge plena

Captura 5

Òmnium Cultural ha presentat una nova gestora a la segona ciutat del país, L’Hospitalet de Llobregat. El Centre Cultural Bellvitge – Gornal ha quedat petit per acollir l’acte de l’entitat cultural amb més socis d’Europa.

David Mateo, membre de la nova gestora, en el seu parlament ha destacat “avui manca en Jordi Cuixart a conseqüència del seu empresonament injust”. Mateo, també ha tingut paraules per “la repressió què viuen les nostres veïnes Meritxell Borràs, Anna Simó, Laia, Lluís i resta de represaliats de la ciutat”.

La gestora d’Òmnium L’Hospitalet ha exposat els eixos del seu esborrany de pla de treball. El document cerca fer propostes en diferents camps per a contribuir a aportar solucions pels problemes de la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, incidint en camps com la cohesió social, la promoció de la llengua i cultura, la defensa dels drets i llibertats i la diversitat. El grup entrant ha remarcat què és oberta a noves idees i integrants.

Jaume Vintró, el membre més jove de la nova gestora d’Òmnium L’Hospitalet, en resposta a preguntes de TOT L’Hospitalet, ha destacat la importància Òmnium cultural a L’Hospitalet de Llobregat, “és necessària una entitat que defensi la llegua la cultura i el país en una ciutat diversa i amb gran complexitat com és la nostra”, l’esborrany de projecte de l’entitat es basa “en tres pilars: llengua, cultura i país, i també molt especialment en la cohesió social” ha destacat Vintró.

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha llegit una carta que Jordi Cuixart ha volgut fer arribar a la nova gestora d’Hospitalet. En acabar ha saltat la notícia del primer permís penitenciari de Cuixart desfermant un aplaudiment unànime del auditor. Mauri, donant pas a un brindis de cava, ha valorat el projecte de la nova gestora. “Si una ciutat és important en el present per a la permanència del projecte d’Òmnium, aquesta és L’Hospitalet” ha manifestat.