07/06/2020

Núria Marín vols més Mossos a L’Hospitalet

Reclama al Conseller Buch, 50 efectius més, per fer front a l’augment de delictes a la ciutat

IMG_3308 retallada

Presidida per l’alcaldessa, Núria Marín, ahir es va reunir la Junta Local de Seguretat de L’Hospitalet, que va comptar amb l’assistència del conseller d’Interior, Miquel Buch, i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera. En la reunió es van tractar temes relacionats amb la seguretat ciutadana i la convivència a l’espai públic de la ciutat, i s’hi han analitzat les dades del darrer any.

Segons l’informe presentat pels Mossos d’Esquadra, de novembre de 2018 a octubre de 2019, les infraccions penals a L’Hospitalet —19.113— s’han incrementat un 9,2 %, i el nombre de detencions —2.849—, un 10,7 %, respecte al mateix període de l’any anterior.

Entre els delictes contra el patrimoni, els furts representen el 47,3% del total i les estafes, el 13,8%. Els segueixen els robatoris amb força —bona part a l’interior de vehicles i a domicilis—, que han crescut un 18%, i els robatoris amb violència o intimidació —la majoria a l’espai públic—, que han augmentat un 22,3%. Pel que fa als detinguts, el 89% són homes i el 39,3%, majors de 36 anys.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha explicat que de l’anàlisi de les dades “podem extreure una doble conclusió: que hem de treballar encara més la coordinació dels diferents cossos de seguretat al territori i que les administracions hem de incrementar les diferents plantilles”. En aquest sentit Marín ha dit que a L’Hospitalet hi ha 41 aspirants a agents de la guàrdia urbana formant-se a l’Escola de Policies de Catalunya i ha demanat a Buch “que destini una cinquantena de mossos de les noves promocions a la Comissaria de L’Hospitalet”.

Quant a la seguretat viària, segons l’informe de la Guàrdia Urbana, en el mateix període s’han produït 1.116 accidents de trànsit, amb una disminució del 6,7 %; i ha baixat el nombre de col·lisions i de ferits —un 15,9 % els greus—, amb una única víctima mortal.

De novembre de 2018 a octubre de 2019, la Guàrdia Urbana ha atès 56.314 demandes de serveis, un 4,9 % més que en el període anterior; i ha impartit 561 sessions d’educació viària a 16.636 menors i 184 sessions de prevenció de la violència de gènere a 4.022 alumnes.

L’app de Seguretat Ciutadana ha estat utilitzada per 12.034 persones, i 479 comerços estan connectats a la xarxa, que s’ha ampliat també als hotels i les biblioteques de L’Hospitalet.

En matèria de convivència i civisme, s’han inspeccionat 419 establiments i s’han establert 218 mesures correctores, amb cinc limitacions horàries i cinc tancaments de locals. L’Oficina de Gestió d’Incidències n’ha atès 20.634, un 3,4 % més, mentre que en mediació i prevenció s’han treballat 1.341 casos en comunitats de veïns i 276 a l’espai públic, i els Agents Cívics han realitzat més de 6.500 hores d’intervenció a la ciutat.

La Junta Local de Seguretat es reuneix periòdicament per avaluar i establir les polítiques de coordinació en matèria de seguretat i civisme. L’òrgan el presideix l’alcaldessa, Núria Marín, i en formen part el tinent d’alcaldia de Convivència i Seguretat, José Castro, i representants dels diferents cossos de seguretat.