04/04/2020

Esquerra Republicana de L’H es posa a disposició del Govern municipal de l’Hospitalet per gestionar la crisi del COVID-19

La formació republicana, ofereix al govern de la ciutat la seva col·laboració i cooperació responsable per gestionar la crisi sanitària

ERC LHHH

Segons ERC a L’Hospitalet, “Catalunya està vivint una situació molt difícil, produïda per la propagació global del SARS-CoV2 (COVID-19), que està posant a prova la nostra capacitat de gestió de crisis d’aquesta envergadura, i que està provocant patiment i sacrifici als nostres ciutadans i ciutadanes, a les famílies i, especialment, als mes vulnerables.

“La situació és molt complexa”, segueix apuntant el partit republicà “i les seves conseqüències i abast són encara difícils de determinar. La resposta només tindrà èxit si es treballa conjuntament, des de la col·laboració i coordinació entre totes les administracions, actors socials i tota la ciutadania, manifesta ERC.

Antoni Garcia, li ha traslladat a l’alcaldessa de l’Hospitalet que des d’Esquerra Republicana, i mentre duri aquesta situació de crisi, s’ofereixen per treballar conjuntament amb el govern municipal de l’Hospitalet de manera lleial i responsable.

Esquerra Republicana a L’H, ha presentat un paquet de mesures fiscals i de suport i reforç a l’activitat econòmica:

  1. Ajornar el pagament d’impostos i taxes. Cal ampliar els terminis de pagament dels impostos i taxes municipals d’aquest any 2020, ampliant també el sistema de fraccionaments, de famílies, autònoms i empreses sense costos financers.
  2. Rebaixa de l’IBI. Proposem una rebaixa de l’IBI i augmentar els ajuts destinats a cobrir la quota de l’IBI, així com el perllongament dels terminis de pagament.
  3. Creació d’una Borsa d’Ajudes al lloguer. Hem d’impulsar una línia addicional d’emergència de subvencions i ajuts al lloguer per a famílies que puguin acreditar la reducció d’ingressos fruit d’una modificació de la seva relació laboral.
  4. Suspensió i revisió del pagament d’impostos i taxes al petit comerç, mercats, bars i restaurants que han restat tancats mentre duri l’estat d’alarma.
  5. Suspensió de les quotes dels poliesportius municipals. Demanem la suspensió o compensació de les quotes dels serveis no prestats, com els equipaments esportius, mentre s’allargui l’estat d’alarma.
  6. Escurçar pagaments a proveïdors d’obres i serveis. Amb avançaments a compte si convingués, a autònoms i petites i mitjanes empreses amb contractes vigents amb l’Ajuntament per evitar que es trenqui la cadena de pagaments.
  7. Garantir la continuïtat en la contractació pública prevista per a l’exercici 2020. L’Ajuntament ha de comprometre’s a donar suport als autònoms i petites i mitjanes empreses amb contractes d’obres i serveis vigents per aquest any.
  8. Impulsar un Pla Local de Reactivació Econòmica. Volem el compromís per elaborar i aprovar un pla de reactivació econòmica a aplicar una vegada hagi passat l’emergència.
  9. Modificar els pressupostos municipals per incorporar noves polítiques socials i econòmiques, davant d’aquesta situació.
  10. Promoure noves bonificacions en impostos i preus públics.