29/05/2020

L’Hospitalet celebra la Diada Nacional de Catalunya, aquest dimecres

Amb la tradicional ofrena de flors en què participen entitats, col·lectius ciutadans i partits polítics de la ciutat

Bandera Catalana

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, presidirà dimecres, 11 de setembre, els actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Com és tradicional, els actes es faran a partir de les 11 hores, a la rambla de la Marina, davant l’escultura d’homenatge a Rafael Casanova.

Els actes de celebració de la Diada estan dedicats a les causes solidàries. L’eslògan de la Diada d’enguany és “Ho portem dins” i fa referència al caràcter obert, divers, integrador, compromès i solidari que caracteritza la societat catalana. Així, n’hi haurà la presència de l’autocar del Banc de Sang i Teixits, on tothom que vulgui podrà donar sang i informar-se de com aquest petit gest salva diàriament centenars de vides. També es podrà col·laborar amb el projecte “Jo salvo vides” de l’IDIBELL, que recapta fons per a la investigació de teràpies alternatives per a les persones afectades de càncer.

El programa s’obrirà a les 11 hores amb l’adaptació de diferents temes musicals a càrrec d’un grup de joves intèrprets de l’Escola Municipal de Música–Centre de les Arts de L’Hospitalet. A continuació, es farà davant de l’escultura de Rafael Casanova l’homenatge a la senyera, amb El cant de la senyera com a fons musical i amb la participació dels cossos de seguretat. Així es donarà pas a l’ofrena floral, en què participaran entitats i col·lectius d’àmbit ciutadà, formacions polítiques i sindicals, forces de seguretat i representants dels grups municipals, entre d’altres. Acabada l’ofrena, es cantarà Els segadors, amb l’acompanyament de tots els assistents.

L’acte finalitzarà amb la galejada dels Trabucaires de L’Hospitalet (12.05 hores); l’actuació de la Colla Jove dels Castellers de L’Hospitalet i plantada dels Gegants de la ciutat (12.10 hores), i la ballada de sardanes, a càrrec de la Cobla la Nova Vallès (12.25 hores).