23/09/2020

Desarticulat un grup criminal que distribuïa cocaïna en patinet i a través d’una sastreria de l’Avinguda Severo Ochoa a l’Hospitalet

Els detinguts formen part d’un clan familiar i subministraven la droga als barris de Can Serra i Pubilla Cases

Desarticulat un grup criminal que distribuïa cocaïna en patinet i a través d’una sastreria de l’Avinguda Severo Ochoa a l’Hospitalet

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat van detenir, el dimecres 5 de febrer, dos homes i van denunciar dues dones per presumptes delictes contra la salut pública i integració en grup criminal. Els implicats, amb edats compreses entre els 28 i els 60 anys, de nacionalitat dominicana, paraguaiana i espanyola, són residents a l’Hospitalet de Llobregat, i participaven en diferents graus en un entramat de venda de dosis de cocaïna a consumidors finals.

La investigació es va iniciar durant l’estiu de 2019 quan els investigadors de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat van tenir coneixement que es podria estar traficant amb cocaïna en un domicili del barri de Can Serra.

Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van identificar un home que realitzava contactes esporàdics amb possibles consumidors de substàncies estupefaents.

Els investigadors van aconseguir determinar que la persona investigada subministrava dosis de cocaïna, de diferents qualitats, al seu habitatge i que inclús aquest es desplaçava als domicilis dels consumidors a fer les entregues en patinet, per tal de dificultar les tasques d’investigació.

Així mateix, també van aconseguir determinar que l’home utilitzava un establiment comercial, en horari d’apertura al públic, concretament una sastreria, ubicada a l’avinguda de Severo Ochoa, per rebre als consumidors i que la persona que regentava el negoci, un familiar de l’investigat, col·laborava en l’activitat delictiva.

Finalment, durant la primera setmana del mes de febrer, els agents van efectuar dues entrades i registres, al domicili del principal investigat i a l’establiment comercial. Els agents van localitzar una vuitantena de dosis de cocaïna preparades per a la seva distribució, cocaïna en altres formats sense adulterar i també diversos quilos de substàncies utilitzades per a l’adulteració i confecció de les dosis.

Els agents van detenir el principal sospitós i el familiar que regentava la sastreria com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. També van denunciar dues dones que havien participat de manera activa per tal d’assegurar l’activitat delictiva.

Els detinguts van ser posats a disposició del Jutjat d’Instrucció número 1 de l’Hospitalet de Llobregat, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.