21/09/2020
Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Conferència de l’Espai de Debat amb Milagros Pérez Oliva, “Obrim portes a la política”

18 febrero - 6:30 pm - 8:30 pm

Conferència de l’Espai de Debat amb Milagros Pérez Oliva per parlar de la nova situació política que s’albira. El 18/02/2020 a les 18:30h al CCM. Tecla Sala

Obrim portes a la política

El 7 de gener amb 167 vots a favor, 165 en contra i 18 abstencions, Pedro Sánchez aconseguia ser investit president del govern. Es posava el punt i final, després de dos processos electorals, a nou mesos de govern en funcions i s’iniciava una experiència inèdita en la democràcia espanyola, un executiu de coalició. Si no contem el primer govern de coalició d’UCD.

Aquell dia, s’aconseguia el que només uns mesos abans, el 9 de novembre vigília de les eleccions per exemple, semblava impossible: que les dues principals forces de l’esquerra es posessin d’acord i que al mateix temps Esquerra Republicana de Catalunya, la mateixa força que havia propiciat les eleccions del mes d’abril amb el seu rebuig als pressupostos, donés suport a la iniciativa.

Més enllà de la cridòria que segons sembla acompanyarà la nova situació de forma permanent per part de la dreta, molts semblen d’acord que la nova situació, repetim inèdita a nivell de govern espanyol, permet albirar una oportunitat per a la política, pel diàleg i per la solució d’alguns problemes enquistats que la judicialització permanent no ha aconseguit solucionar, ans al contrari.

Des de L’H Espai Debat volem seguir amb l’anàlisi de la nova situació oberta després de les eleccions del 10 de novembre, el que pot ser una etapa on la política amb majúscules, sigui la protagonista. De fet ja vam iniciar l’anàlisi en una primera conferència aquest desembre passat amb el professor expert en governs de coalició Josep Maria Reniu i titulada “Després del 10-N: És, per fi, un país per a pactes?”.

I ara, volem aprofundir en aquest anàlisi de la nova situació política generada amb el nou govern central. I és per això, que hem convidat la periodista Milagros Pérez Oliva. Ex cap de redacció d’El País Cat; ara forma part de l’equip d’opinió. Premi Nacional de Periodisme de la Generalitat i Premi Margarita Rivière, col·labora en taules d’anàlisi de l’actualitat en diversos programes.