01/02/2023

Arriba la Festa Major d’Esplugues 2022: Programa d’activitats, horaris, i dies

.

Hotel Cochambre port
12/09/2022

Esplugues tornarà a viure una Festa Major com abans de la pandèmia. S’estendrà del divendres 16 de setembre fins al dimecres 21 – festivitat local de Sant Mateu–.

Després de dos anys de celebració d’actes amb aforaments limitats i amb necessitat de reserva, Sant Mateu 2022 torna a la normalitat. Això inclou espectacles musicals de primer nivell i activitats en família amb espais de joc i tallers. La cultura popular i tradicional és l’altre gran pilar de les festes: la Diada Castellera – absent els dos darrers anys– amb les colles de Sants, Mataró i els Cargolins, la Diada Bastonera, la Trobada de Gegants i Capgrossos, Cercavila Festiu… El Mercat Esplugas City tindrà novament activitats al parc dels Torrents, a més de les parades de venda de productes. I torna el Piromusical com a gran fi de festa.

La Farga, Rebajas

Álvaro de Luna, Nena Daconte, Hotel Cochambre, David Otero, Rosa López…

Destaquen enguany les actuacions d’Álvaro de Luna i Nena Daconte el divendres 16; el grup Hotel Cochambre el dissabte 17; o David Otero -ex del Canto del Loco- el diumenge 18. Tots ells actuaran a l’escenari del pàrquing del carrer Sant Antoni M. Claret (amb nova orientació i aforament per a 7.000 persones). Entre les propostes musicals també destaca un tribut a Rafaella Carrà el dia 17 i el concert de Rosa López, el 18, al carrer Maria Aurèlia Capmany. Aquest últim dia es celebrarà l’Esplurock al parc dels Torrents.

Infants i joves, també protagonistes

La Festa Major de Sant Mateu és també un moment per gaudir d’espectacles i activitats en família. Per al públic infantil hi ha, entre d’altres, la representació d’El Rei Lleó a l’escenari del c. Sant Antoni M. Claret (diumenge 18), el Parc de Jocs i Tallers al parc dels Torrents (dissabte 17 i diumenge 18), l’espai infantil de la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular al Casal Robert Brillas (dissabte 17) i contacontes i espectacle a la zona exterior del Casal (dimecres 21).

Per al públic adolescent i jove, destaca la Festa Europa FM amb Roger Freedom (la nit de dissabte 17 a diumenge 18) i la Festa Holi (dimecres 21), tots dos a Sant Antoni M. Claret.

Escola de Ball Sergi & Lourdes Dance