04/07/2020

Dos nous murals s’afegeixen al catàleg d’intervencions artístiques als carrers de L’Hospitalet

L’obra de Yoseba MP està inspirada en el món casteller i representa la diversitat cultural de la ciutat i la creació d’Esteban Villamayor es caracteritza per les formes geomètriques i el color

Mural 1 e4xportat

L’alcaldessa, Núria Marín, ha visitat avui dues noves mostres d’art urbà a la ciutat: el mural realitzat per l’artista gallec Yoseba MP a la plaça de Guernica i el realitzat per Esteban Villamayor al carrer de Vallparda, tots dos al districte de  Collblanc-la Torrassa. Els projectes s’emmarquen en les actuacions que l’Ajuntament  desenvolupa en els últims anys per establir un circuit artístic en l’espai públic.

L’artista Yoseba MP ha pintat un mural a la façana del número 8 de la plaça de Guernica, en la primera intervenció que ha fet a la ciutat. Aquest projecte està produït per l’entitat cultural Rebobinart.

Yoseba MP combina obra d’estudi i murals urbans amb un estil realista capaç de retratar escenes quotidianes que reflecteixen una part molt humana de la societat des d’una perspectiva humorística. Per a la intervenció a la plaça de Guernica, l’artista ha dissenyat una proposta que mostra una torre de castellers, element emblemàtic de la cultura catalana, formada majoritàriament per diferents personatges de dibuixos animats i còmic.

A través d’una mirada còmica, els personatges del mural representen la diversitat cultural de L’Hospitalet, posant el focus en la idea de comunitat, la cohesió social, la col·laboració i la convivència. També podrem reconèixer algunes figures de còmic com Power Ranger, Lara Croft o Son Goku. Mirant-se el castell de ben a prop, Yoseba MP ha pintat L’Acollidora, l’escultura de l’artista Arranz-Bravo instal·lada a la rambla de Just Oliveras i que representa el tarannà obert i integrador de L’Hospitalet.

D’altra banda, l’artista Esteban Villamayor ha dut a terme la seva intervenció al mur d’un solar situat al carrer de Vallparda amb el carrer de Torns. L’obra, formada per formes geomètriques i molt color, ha canviat la fisonomia d’aquest espai de pas entre els barris de Collblanc i la Torrassa.

Esteban Villamayor es dedica plenament a la pintura artística sobre tota mena de superfícies i utilitza diferents tècniques, si bé la que fa servir de forma més freqüent és l’esprai. El 1995 va començar pintant grafitis i va anar experimentant i innovant amb altres tècniques fins arribar a l’expressió artística actual, aconseguint trobar un estil propi i molt personal. Cubisme, grafitis, formes geomètriques i molt color defineixen la seva obra que es pot trobar arreu del món.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha fet una aposta per l’art urbà amb una visió social i professional, estimulant el teixit artístic i cultural de la ciutat. Aquests murals passaran a formar part d’una composició rica i heterogènia d’intervencions artístiques als carrers.