04/07/2020

Una exposició repassa les diverses cares artístiques del dibuixant de còmics Jordi Macabich

Va ser un dels fundadors del Saló del Còmic de Barcelona

L'ARt ret 2

Del 20 de febrer al 5 d’abril, l’Harmonia acull una exposició antològica de l’obra de Jordi Macabich, artista polifacètic i agent cultural que va participar activament de la vida ciutadana, especialment al seu barri de Santa Eulàlia.

Amb l’exposició es vol recordar la figura de Macabich com a artista i persona, amb originals de la seva obra, cedits per familiars i amics, i publicacions impreses d’obres realitzades per ell en les diverses facetes d’artista: dibuixant de còmics, il·lustrador, pintor, escultor i dissenyador de capgrossos.

Com a dibuixant de còmics, Macabich va col·laborar activament amb editorials com Bruguera (Inspector Dan, Historias), Ferma (Aventuras ilustradas) o Semic (Historias para no dormir), i va treballar per mercats com el britànic (War Picture Library, Commando) o l’alemany (Buffalo Bill).

Amb Barry Coker va fundar l’agència Bardon Art, de la qual va ser gerent, que va aportar historietes i il·lustracions de molta qualitat a diverses editorials estrangeres.

Jordi Macabich (1925-2015) va ser un dels fundadors del Saló del Còmic de Barcelona. Va estar molt lligat al barri de Santa Eulàlia i va ser un actiu col·laborador de Drac d’Or.

L’exposició s’inaugurarà dijous, 20 de febrer, a les 19 hores. Comptarà amb l’assistència del tinent d’alcaldia d’Innovació i Cultura, David Quirós.