08/12/2022

El Museu de L’Hospitalet exposa els quadres donats per la família Parera / GALERIA FOTOGRÀFICA

Els Parera van gaudir d’influència política, social i econòmica, a L’Hospitalet de finals del SXIX i principis del SXX, formant part de les elits de la ciutat.

L’alcaldessa, Núria Marín, va agrair ahir als germans Parera la donació de la col·lecció de quadres de la família al Museu de L’Hospitalet, una iniciativa amb la qual “incrementem la col·lecció permanent del Museu i enriquim el patrimoni cultural de la ciutat”. A l’acte, que va tenir lloc a l’edifici de l’Harmonia, hi van assistir Anton i Manuel Parera i altres membres de la família Parera, i els regidors de Cultura, David Quirós, i del Districte I, José Antonio Alcaide. 

La donació consta de nou olis sobre tela que ens mostren cinc homes i quatre dones avantpassats de la família, entre els quals els que van ser batlles de la ciutat: Antoni Parera i Codina, alcalde de 1866 a 1867, i José Parera i Gelabert, alcalde de 1904 a 1909.

Regalamos 2000 euros para gastar en La Farga

Els quadres han estat catalogats i restaurats al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i, durant una setmana, tothom que vulgui es pot acostar a l’Harmonia i gaudir d’aquestes pintures que són part de la història de la ciutat i que es conservaran a la sala de reserva d’art de l’Arxiu Municipal.

Marín va reiterar el compromís de L’Hospitalet amb “la conservació del nostre patrimoni local, que volem que sigui públic i que estigui a l’abast de la ciutadania. Un patrimoni que és el resultat de la nostra trajectòria històrica i vital com a municipi, i conforma la nostra identitat local”.

El Museu de L’Hospitalet té com a objectiu la conservació de les peces d’art i els objectes que ajuden la ciutadania a comprendre la història de la ciutat. El Museu gestiona el patrimoni cultural mitjançant la conservació, la investigació, la difusió i l’exposició d’aquest patrimoni.