28/05/2020

Ens endinsem per la Vila Vella de L’Hospitalet, més concretament pel carrer Xipreret, i els seus voltants

Un recorregut que ens transporta segles enrere, al passat de la ciutat, amb les fotografies de Montserrat García Balagué

Xipreret exportat

Si tinguéssim la possibilitat de tornar uns quants segles enrera, ens podriem parar per exemple, el Segle XVIII, determinant a Europa, al món sencer, la il·lustració, la independència dels EUA, la revolució francesa, la porta de l’edat contemporània.

A algunes de les cases benestants de L’Hospitalet, a mitjans del segle XVIII si poden començar a trobar alguns luxes com els coberts de metall, sedes, robes, xocolateres, porrons, rellotges de paret.

Hi havia dos petits nuclis habitats, a Collblanc i la Bordeta, al voltant dels dos hostals que donaven allotjament els que volien entrar a Barcelona. La Marina amb les seves masies, i el centre del poble: carrers Major, Xipreret, Sant Roc. Aproximadament uns 1.000 habitants en total.

Font de la informació de les referències històriques de L’Hospitalet, Jaume Codina, “Els Pagesos de Provençana (984-1807)”, 1988, Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

Fotografíes: Montserrat García Balagué, maig 2020