07/06/2020

Presentació del llibre: “L’Abans L’Hospitalet de Llobregat. Recull gràfic 1960-1990”

Historiadores, historiadors, col·laboradors i donants de fotografies, s’apleguen en la presentació del llibre

Portada Efados

El Volum 2 de L’Abans és un recull gràfic de la ciutat entre els anys 1960 i 1990. L’Ajuntament de L’Hospitalet i l’Arxiu Municipal hi han col·laborat, igual que en el Volum 1, editat l’any 2003, que comprenia la història gràfica entre 1890 i 1965, i que fou coordinat per l’antropòloga Mireia Mascarell.

S’ha editat en format fascicles setmanals col·leccionables al llarg d’un any. El primer lliurament (cobertes i fascicle de presentació) es va repartir gratuïtament el 26 d’octubre del 2018 a quioscos i llibreries de la ciutat.

L’Editorial Efadós, representada per la Roser Arís, i els coordinadors de la publicació Marta Piera i Josep Ma. Solias van subratllar la importància de la col·laboració ciutadana vers la recuperació d’aquest patrimoni gràfic que, sens dubte, enriqueix el coneixement del nostre passat més recent. Entre els anys 1960 i 1990, recordava Manuel Domínguez, la ciutat va tenir un important creixement demogràfic i una activitat molt intensa tal com mostren les fotografies. Per la seva part David Quirós, tinent d’alcalde de l’Àrea d’Innovació i Cultura, va felicitar la iniciativa i agrair a tothom que ha contribuït en la seva realització.