10/08/2022

Vermut Literàri amb Anna Caballé

Torna la presencialitat a les activitats de L’H Espai de Debat

Torna la presencialitat a les activitats de L’H Espai de Debat

Anna Caballé (L’Hospitalet, 1954) és professora titular de literatura espanyola de la Universitat de Barcelona i responsable de la Unitat d’Estudis Biogràfics. Escriptora i crítica literària.

Pionera en l’estudi i la divulgació de la escriptura autobiogràfica en castellà. Es va doctorar amb la tesi La literatura autobiográfica en España (1939-1975), amb Premio Extraordinari de Doctorat.

Autora de llibres com Breve historia de la misogínia (2005, i reedició 2019) o El feminismo en España: la lenta conquista de un derecho (2013). També destaquen Francisco Umbral. El frío de una vida (2004) o Pasé la mañana escribiendo. Poéticas del diarismo español (2015). L’últim: Concepción Arenal. La caminante y su sombra, Premio Nacional de Historia de España 2019.

Publica Mi vida es mía (2000), en colaboració amb Joana Bonet, un llibre que recull i analitza més de 2000 escrits de dones presentats al premi Contradiction.

Anna Caballé “ahonda en las raíces de sus especialidades con serenidad y sentido común. Entona una voz templada para una transformación profunda” diu Jesús Ruiz Mantilla, a l’entrevista de juliol del 2020.

D’això en parlarem, de les seves especialitats i de transformacions profundes.

Que el nom de l’Anna Caballé vagi gairebé sempre acompanyada de “L’Hospitalet de Llobregat” no fa més que augmentar la complicitat amb una autora necessària.