12/07/2020

Xerrada amb la catedràtica de Filosofia per la UAB Victòria Camps: “Més enllà del Covid-19” – “Reflexions Ètiques”

Video conferència oberta a tots els públics. Dijous 4 de juny del 2020. Activitat gratuïta

victoria 2

A l’hora d’inici, a les 18:30h, cliqueu aquest enllaç: bit.ly/LHespai040620.

Salut, economia, emergència social són els tres elements que més centren l’atenció en la situació generada arran la irrupció del Covid-19, amb totes les conseqüències que s’estan generant.

Parlar de la pandèmia, com a element nou que ens ha portat a escenaris no imaginats en un passat proper, implica sens dubte fer-ho des de les vessants esmentades, però també hauria d’introduïr la qüestió ètica, els valors que haurien de presidir la gestió no només del dia a dia, sinó també dels que es necessiten perquè la sortida de la crisi no sigui de nou un intent fallit de canviar les coses per a aconseguir unes societats més inclusives.

La qüestió és quins valors, quins capteniments han de primar en l’etapa post-Covid i encara més important, la nostra, les nostres societats seran capaces d’afrontar el futur en base a uns valors que primin la cooperació i la solidaritat. Quin serà l’enfocament ètic? Quin hauria de ser?

Per intentar donar respostes a aquests interrogants tindrem l’oportunitat d’escolar a la catedràtica de Filosofia per la UAB, Victòria Camps.

L’acte serà moderat pel soci de l’entitat, periodista i politòleg, José María García-Pastor.