02/07/2022

Eleccions 14F: I ARA QUÈ? Amb Gemma Ubasart, Professora de Ciència Política i Vicedagana Facultat de Dret Universitat de Girona

LH Espai de Debat. Dijous 15 de març.

Les eleccions del 14F es van celebrar en plena pandèmia i en un context de tancament del tram més conflictiu del procés. La participació fou la més baixa des de la recuperació democràtica i el Parlament resultant el més fragmentat.

S’ha acabat el temps de les grans majories. Avui les forces polítiques han de dur a terme un important exercici de diàleg i pacte, per arribar a acords de govern i governabilitat.

La propera legislatura presenta grans reptes (la crisi de la covid arriba quan encara no ens havíem recuperat de la de 2008; l’esgotament del model autonòmic obliga a pensar altres formes d’organització nacional-territorial), però també oportunitats que cal aprofitar (els fons europeus i la possibilitat de revertir desequilibris estructurals econòmics i socials, l’obertura d’escletxes pel diàleg amb Espanya).

Caldrà estar a l’alçada per construir polítiques públiques i pràctiques socials que ens ajudin a transitar la construcció d’un nou contracte social que a més haurà d’incorporar la dimensió ecològica.  

Dra. Gemma Ubasart-González Professora de Ciència Política i Vicedagana Facultat de Dret Universitat de Girona www.gemmaubasart.com

Recent publicació: Ubasart-González, G. (2020) «The Culture of Emergency in Italy and Spain: State Antiterrorism». Social & Legal

Dijous 15 de març del 2021 A l’hora d’inici, a les 19h, clica aquest enllaç: http://bit.ly/LHEspaiEleccions14F   (Compatible amb tauleta, portàtil i ordinador; amb el mòbil també, descarregant-te l’aplicació Zoom a Play Store)