28/06/2022

Entrevista al MHP José Montilla, President de la Generalitat entre els anys 2007 i 2010

Dijous 20 de gener

Dijous 20 de gener del 2022

A l’hora d’inici, a les 18:30h, clica aquest enllaç:

https://bit.ly/ReferCAT3

(Compatible amb tauleta, portàtil i ordinador; amb el mòbil també, descarregant-te l’aplicació Zoom a Play Store)

REFER CATALUNYA. ANY DE CRUÏLLA?

L’any 2022 ha començat, pel que fa al panorama polític català, amb dues notícies de diferent signe.

Una, que cal qualificar com a bona, és que per primera vegada des de fa més d’una dècada, Catalunya ha començat l’any amb pressupostos fruit d’un acord entre les forces del govern i En Comú Podem. Consideracions polítiques al marge, que el país tingui pressupost hauria de permetre el desenvolupament de polítiques concretes amb un marc estable d’actuació.

L’altre noticia, però, no és gaire bona o dit d’una altra manera, és molt dolenta. De nou, la llengua, un factor cultural i que hauria de ser cohesionador és motiu de disputa. Les sentències del TSJC sobre l’ús de les diferents llengües a les aules ha endegat un aspre debat que més enllà dels raonaments acadèmics ha provocat un enfrontament, moltes vegades visceral, entre diferents sectors de la societat catalana.

Cal preguntar-se, a la vista de les diferents notícies amb les que hem començat l’any, si al llarg d’aquest 2022, mantindrem la tònica dels últims temps o podem, per fi, donar pas a un període constructiu on els problemes del dia a dia prenguin tot el protagonisme de la vida política i social del país. Així mateix, cal veure si les causes vinculades al procés que han de passar pels tribunals poden entorpir el clima d’entesa i la gestió del govern.

Per analitzar-ho, per intentar esbrinar si el 2022 serà un any més o un de cruïlla, tindrem la oportunitat de parlar amb el MHP José Montilla, President de la Generalitat entre els anys 2007 i 2010, que serà entrevistat per la periodista i docent Aurora Anton.