01/10/2022

Mor Joan Pujol, exentrenador i exsecretari tècnic del CB L’Hospitalet

Víctima de la Covid-19

Segons va publicar lhdigital, a finals de la setmana passada va morir Joan Pujol, que va ser entrenador i secretari tècnic, entre d’altres, del CB L’Hospitalet. Va ser un dels fundadors del Torneig Junior de bàsquet Ciutat de L’H que cada any es celebra pels voltants del dia de Reis.
 C.B. L’Hospitalet@cbhospitalet

Un altre dia trist per la nostra història, Joan Pujol, ex director tècnic, ex entrenador del club i soci ens ha deixat víctima del Covid-19.
Un històric del bàsquet que sempre recordarem, DEP

View image on Twitter

223Twitter Ads info and privacy71 people are talking about this

Escuela de baile Sergi & Lourdes

Amb aquest missatge donava a conèixer aquest dissabte el CB L’Hospitalet la mort d’un altre dels seus socis destacats, l’exsecretari tècnic del club Joan Pujol. Molt conegut en l’ambient del bàsquet de la ciutat, Pujol portava mig segle treballant per a aquest esport, especialment al CB L’Hospitalet, però també per a altres clubs catalans.

Va ser entrenador i coordinador d’equips de base en diversos períodes al CB L’Hospitalet, des de la dècada del 1970. Una de les principals fites en les que va participar va ser la creació del Torneig Júnior Ciutat de L’Hospitalet. Aquell torneig es va gestar, en tan sols una setmana i escaig, arran del dinar de Nadal del club l’any 1979 durant el qual la presidenta Pepita Marcé va desafiar als seus joves entrenadors a crear, del no res, una competició nadalenca.

En aquella primera edició, disputada el gener del 1980, Joan Pujol va aconseguir la participació del Real Madrid, tot aprofitant un viatge de treball a Madrid. Clifford Luyck, responsable aleshores del juvenil blanc, sorprès per la invitació a un torneig a Catalunya, només va posar com a condició el desplaçament en avió. Joan Pujol va portar els bitllets d’avió el 2 de gener i el Real Madrid va ser-hi ja en la primera edició del torneig júnior, que per cert va guanyar (a la segona fotografia, del lliurament del premi al capità del Madrid per part de l’aleshores president del club, Francesc Codina, al fons a la dreta podem veure Joan Pujol).

La seva trajectòria

Els seus primers passos els va donar al CB L’Hospitalet com a jugador, però ja amb 13 anys va decidir que volia ser entrenador. Ho ha estat tant en equips inferiors com sèniors, però la seva petjada en el bàsquet català està unida especialment al bàsquet de base.

Tot i que es va iniciar en el món del bàsquet al CB L’Hospitalet entre les dècades de 1970 i 1980, Pujol també va col·laborar amb d’altres clubs com el FC Barcelona, Terlenka Prat, CB Solsona i CB Martorell. A L’Hospitalet, a més de treballar al CB L’H, també va ser director tècnic i entrenador del BC Tecla Sala a mitjans de la dècada de 1990; AE L’Hospitalet; Joan XXIII, i, recentment, havia entrenat equips de base al CB Sant Josep.

En les darreres dècades, Joan Pujol va ser força crític amb la forma de treballar en el món del bàsquet i, en especial, amb la seva mercantilització, sobre tot en les categories de formació.

Pujol havia estat destacat amb el guardó d’Històric del bàsquet català per la Fundació del Bàsquet Català l’any 2013, en reconeixement a la seva trajectòria com a formador de jugadors.

La mort de Joan Pujol s’afegeix en el CB L’Hospitalet a la del soci número dos, ex jugador i ex directiu del club en les dècades de 1940 i 1950, Josep Antoni Ortega, comunicada uns dies abans.