01/02/2023

La waterpolista hospitalenca Paula Crespi, aspira als propers jocs olímpics amb la selecció espanyola

Va començar la seva trajectòria amb 8 anys a l’Agrupació Esportiva Santa Eulàlia

Crespi Retallat
16/01/2020

És any de Jocs Olímpics i ja hi han més de 150 esportistes espanyols confirmats i la Paula Crespi, l’hospitalenca waterpolista de la Selecció Espanyola, podria ser una d’elles. La seva posició és defensora de boia i el seu primer mundial va ser a Budapest el 2017. Ara afronta el 2020 amb moltes ganes d’anar a lluitar per optar acompanyar l’equip nacional i portar-lo fins la final. 

En el mundial de Gwangju 2019 les de Miki Oca es van quedar a les portes de l’or en un frec a frec contra Estats Units. Finalment, es van penjar la plata però van assegurar-se la plaça a les olimpíades del 2020, on Crespi assegura que aniran a per totes. 

Tanmateix, Crespi té un altre repte. Es va quedar amb moltes ganes de jugar l’Europeu de 2018 a Barcelona, ja que era una oportunitat perquè la seva gent acudís a les grades per animar-la. Així que, l’esportista d’elit anima a la ciutat de l’Hospitalet a tirar endavant un campionat d’aquest nivell. 

La Farga, Rebajas

Queda afirmat, doncs, que el seu arrelament amb la ciutat és ferm i molt especial. “He crescut a l’Hospitalet i hi segueixo vivint, és casa meva. Podria anomenar moltes experiències viscudes en diferents llocs de la ciutat i això la fan molt especial”, afirma Crespi. 

L’hospitalenca va començar la seva trajectòria als 8 anys a l’Agrupació Esportiva Santa Eulàlia  amb cursos de natació. Va ser el seu germà que la va endinsar dins del waterpolo i va començar a fer camí. Va passar pel Club Natació Mediterrani el 2011 i, actualment, està al Club Natació Sant Andreu d’on és la capitana de l’equip.

Per Crespi, estar en l’equip nacional de Waterpolo suposa molt de treball i constància al màxim nivell. Tanmateix, era una fita que mai hagués pensat arribar-hi. Tot plegat, va començar sent “com un joc i ho feia per diversió”. 

Escola de Ball Sergi & Lourdes Dance

De fet, recorda aquella etapa amb molt de carinyo i nostàlgia i el club sempre serà un lloc especial per a ella. Poc a poc, el temps va situar-la d’entre les millors fins acabar representant Espanya als mundials i als Jocs Olímpics. Ara, li toca treballar de valent, a nivell individual i amb el col·lectiu, per optar a les olimpíades de Tòquio, que serien els seus primers JJOO.