23/09/2020

Es renova la gespa artificial de vuit camps municipals de futbol de L’Hospitalet

Els treballs inclouen la renovació de porteries i reixes de canals perimetrals, i actuacions als canons de reg i altres elements dels equipaments esportius

Es renova la gespa artificial de vuit camps municipals de futbol  de L’Hospitalet

Vuit camps municipals de futbol de L’Hospitalet renoven aquest estiu la gespa artificial dels seus terrenys de joc. Es tracta dels camps de futbol 11 Can Buxeres, Florida, L’Hospitalet Centre, Provençana, Feixa Llarga i Pubilla Cases, i dels camps de futbol 7 Can Buxeres i Puig Gairalt, on juguen equips de diferents categories i és utilitzat per escoles esportives.

L’actuació obeeix al desgast elevat que presenta la gespa actual a conseqüència de l’ús continuat i intensiu que ha tingut durant la seva vida útil, la qual cosa dificulta la pràctica del futbol en condicions òptimes.

En l’operació de renovació, s’hi instal·larà un sistema de gespa artificial d’última generació que compleix els requisits demanats per la FIFA per a la pràctica del futbol de competició. A més, s’hi incorporarà una base elàstica que afavoreix l’absorció d’impactes a la superfície i garanteix la seva durabilitat en condicions òptimes d’ús.

Els treballs consistiran en la retirada de la gespa actual, la col·locació de la base elàstica sobre l’asfalt i, a sobre, la nova gespa artificial, de 42 a 50 mm d’alçada, formada per fibres de polietilè.

A més, s’hi instal·laran noves porteries, es canviaran les reixes de les canals perimetrals de recollida d’aigües, s’actuarà en els canons del sistema de reg i els elements que es trobin en mal estat, i es pintaran els marcatges del terreny de joc.

Seguint pautes mediambientals, el material substituït, gespa, sorra i cautxú, serà reutilitzat per a altres usos. Així, en la línia de fomentar l’economia circular i millorar els criteris de sostenibilitat en les obres —tot evitant una més gran generació de residus i disminuint la producció de CO2—, el projecte inclou  la recuperació del cautxú actual dels camps de futbol, 39.300 m2 de gespa artificial, i la seva reutilització al 100% per a usos esportius i ornamentals.