28/02/2020

Tallers per promocionar els valors de l’esport

El programa vol posar en valor el rol educatiu dels entrenadors/es

Cris Plaza 3 retallat

El CE L’Hospitalet acull el Programa “L’entrenador/a com a referent afectiu i mentor de joves esportistes”,  impulsat per la Diputació de Barcelona.

El programa consisteix en desenvolupar sessions de treball amb esportives, d’una banda, i entrenadors, per una altra. Els tallers estan plantejats amb material audiovisual i dinàmiques molt vivencials. La segona d’aquestes sessions es va fer ahir dilluns, 25 de novembre, a l’Estadi Municipal de Futbol, adreçada als jugadors de la categoria sub 14 masculí i va comptar amb la participació del regidor d’esports, Cris Plaza.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la promoció dels valors positius i del vessant educatiu de l’esport entre els adolescents i joves. El programa vol posar en valor el rol educatiu dels entrenadors/es, reforçar la consciència dels entrenadors com a agents educatius i de la seva funció de referents afectiu i mentor dels adolescents i joves esportistes.

El programa acompanya els entrenadors i entrenadores per tal que prenguin consciència de l’estat dels seus esportistes a nivell socio-afectiu (bulling, assetjaments dintre de l’equip, model de masculinitat mal entès, etc.),  que coneguin els factors de risc als quals s’enfronten els esportistes diàriament (consum de begudes alcohòliques, substàncies,  etc.),  que sàpiguen transmetre missatges adequats i traslladar el que s’aprèn a l’esport a la vida quotidiana dels¡ jovent. Per un altra banda, es treballa amb els esportistes a redefinir el concepte d’èxit, a combatre els estereotips i el bulling de gènere i a prevenir l’abandonament esportiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT