02/02/2023

Els horts tornen a créixer al bell mig de L’Hospitalet

Gràcies a un projecte promogut per la Creu Roja a L’Hospitalet, dins el Parc de Can Buxeres

HORTS PORTADA A L'HOSPIALET
13/04/2019

Gràcies a un projecte promogut per la Creu Roja a L’Hospitalet, al Parc de Can Buxeres al bell mig de la ciutat, entre els barris de Sanfeliu, Can Serra, i Centre, tornen a créixer les mongetes, els enciams, els tomàquets, i moltes altres varietats de verdures típiques de la zona i que havien fet de L’Hospitalet molts anys enrere el gran subministrador de productes del camp juntament amb altres poblacions del Baix Llobregat, a Barcelona i a tota la seva àrea.

Creu Roja a L’Hospitalet, amb aquesta iniciativa permet que persones amb risc d’exclusió social, en situació de soledat o altres patologies socials i prèviament valorats pel tècnic referent del projecte i gràcies a poder cuidar del seu petit espai d’hort puguin gaudir d’una vida plena i útil.

 Els productes que es cullen  son per consum propi, no es poden comercialitzar. L’aigua que s’utilitza prové de la capa freàtica. L’Ajuntament quan va remodelar el Parc de Can Buxeres va construir un canal que permet captar aquestes aigües i els cuidadors del horts la poden agafar per regar. Cada hortet te un 35m2 aproximadament, i te un responsable que s’han fa càrrec, i un ajudant que li pot donar suport, sempre amb el recolzament dels 16 voluntaris de Creu Roja a L’Hospitalet. Es planta en totes les temporades de l’any per a poder gaudir de les diferents varietats de verdures en cada moment estacional. Quan visitem l’espai el Hilario Pérez , tècnic de Creu Roja referent del projecte, ens explica amb detall els objectius de la iniciativa i que es el que es vol aconseguir.

La Farga, Rebajas

 La sensació quan passeges pel mig dels horts es molt agradable, un arbre centenari que fa ombra a l’entrada, amb dos bancs per seure permet descansar quan ho necessiten els pagesos que hi treballen. El soroll continuat de l’aigua del canal omple l’espai de frescor i tranquil·litat.

Magnífica la iniciativa que promou la Creu Roja a L’Hospitalet, amb el suport de l’Ajuntament, per tal d’aconseguir que aquelles persones amb risc d’exclusió social, soledat i altres patologies socials puguin tenir una nova oportunitat per a ser útils a la societat