10/08/2022

La Cavalcada de Reis 2020 es convertirà en una oda a la sorpresa

El seguici sortirà a les 17.30 hores de la plaça de l’Escorça. Un espectacle d’animació amenitzarà l’espera a la plaça de l’Ajuntament

L’Hospitalet donarà la benvinguda als Reis Mags d’Orient amb la tradicional Cavalcada que sortirà a les 17 hores de la plaça de Francesc Macià a Santa Eulàlia. Enguany la desfilada es convertirà en una oda a la sorpresa, la dels infants que creuen en l’inesperat i la dels adults que han de recuperar la capacitat de sorprendre’s.

Les carrosses dels Reis s’uniran al seguici a la plaça de l’Escorça per recórrer els carrers de Santa Eulàlia, d’Enric Prat de la Riba i Major, per arribar a les 19.30 hores a la plaça de l’Ajuntament, on l’alcaldessa, Núria Marín, rebrà els Reis i els lliurarà la clau que obre les portes de totes les llars de la ciutat.

El fil conductor de la Cavalcada serà la sorpresa com el primer pas perquè es compleixin els desitjos que es demanen als Reis Mags. Cap joguina és més potent que la sorpresa d’un infant.

Melcior, Gaspar i Baltasar aniran acompanyats a les carrosses pels seus patges. Artefactes mecànics, fets a partir de diferents tipologies de molinets de vent, propulsen les carrosses  accionades pels treballadors reials.

La carrossa de l’Estel obrirà la comitiva, acompanyada d’una orquestra integrada per alumnes de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts.

Oficines de correus ambulants recolliran les cartes d’última hora i diferents comparses acompanyaran les carrosses —com la dels xumets o la d’anar a dormir—, amb la participació de Plàudite Teatre, Somnis Escola de Dansa 4 H, amb espectacles relacionats amb tot allò que passa a dalt de les carrosses.

La desfilada la tanquen les carrosses dolces, des d’on els patges reials faran caure 5.000 quilos de caramels. La Carbonera, a càrrec de Tro, s’encarregarà de portar el carbó als nens i a les nenes que no s’hagin portat bé aquest any.

Mentre s’espera l’arribada de la Cavalcada, a la plaça de l’Ajuntament hi haurà un espectacle d’animació.

Es reforcen les mesures de seguretat

La Cavalcada de Reis comptarà amb un dispositiu especial d’efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, que vetllaran per la seguretat al llarg del recorregut i a les vies d’accés. L’Ajuntament reforça les mesures de seguretat i control de prevenció de riscos en una de les activitats més multitudinàries que tenen lloc a la ciutat, amb una actuació coordinada de les policies local i autonòmica, a més de la participació de Protecció Civil i de voluntaris.

Al llarg del recorregut de la Cavalcada, hi haurà presència d’unitats especialitzades i policia de paisà i s’establirà un perímetre de seguretat  exterior, amb l’objectiu que les famílies puguin gaudir de l’activitat amb total tranquil·litat, tot incrementant la percepció de seguretat.

A més del dispositiu policial, la Cavalcada de Reis comptarà amb la presència d’efectius dels Bombers de la Generalitat, de Protecció Civil, d’ambulàncies i d’un equip encarregat del manteniment, de la senyalització i de la neteja, a més del personal de l’organització i voluntaris.

L’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana per accedir a la Cavalcada a peu o en transport públic, atès que hi haurà talls de trànsit a les vies principals de la ciutat i als carrers adjacents al llarg del recorregut de les carrosses dels Reis.