03/10/2022

30 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona: L’Hospitalet va ser subseu olímpica de beisbol

La ciutat va aportar als Jocs de Barcelona més de 8.000 voluntaris

JOCS OLIMPICS PORT

La Torxa Olímpica creua'n la plaça de l'Ajuntament. El cotxe vermell surt del carrer Roselles

Aquest dilluns 25 de juliol, es commemoren els 30 anys de l’inici dels Jocs Olímpics de Barcelona, en els quals L’Hospitalet va ser subseu de les competicions de beisbol. La ciutat va aportar 8.000 voluntaris als Jocs. Aquesta va ser la llavor del col·lectiu Voluntaris de L’Hospitalet, que aquest any, doncs, també arriba al seu 30è aniversari. L’Hospitalet va ser la ciutat que, percentualment, pel que fa al nombre d’habitants, en va aportar més.

L’Hospitalet,  juntament amb Viladecans, va ser subseu olímpica de beisbol, raó per la qual es va construir l’Estadi Municipal de la Feixa Llarga. L’Estadi Municipal de L’Hospitalet va acollir partits de les vuit seleccions que participaven en aquesta disciplina: Cuba, la Xina Taipei, Estats Units, Itàlia, Japó, Puerto Rico, República Dominicana i Espanya. Eren els primers jocs en els quals el beisbol es considerava olímpic, però va deixar de ser-ho el 2005. Després d’aquest parèntesi, va tornar a ser disciplina olímpica a Tòquio 2020.

Escuela de baile Sergi & Lourdes

L’any 1999, després d’unes obres de reforma, l’estadi de beisbol es va transformar en un camp de futbol, inaugurat el març de 1999, seu del Centre d’Esports L’Hospitalet i d’altres activitats de la ciutat. Com a testimoni del seu origen, les grades disposen d’una tribuna al córner.

L’any 2017, amb motiu del 25è aniversari dels Jocs Olímpics del 92, l’Ajuntament va organitzar un acte commemoratiu a l’Estadi Municipal de la Feixa Llarga amb ciutadans i ciutadanes que havien participat en l’esdeveniment com a voluntaris i voluntàries.