04/07/2020

Esquerra Republicana vol que l’Ajuntament de l’Hospitalet prepari ja, com han fet altres municipis, un pla de talls de carrers i intervencions a la via pública

Amb l’objectiu que la ciutadania disposi d’espai suficient per passejar i mantenir distància física

IMG_20200525_121337 ret

Esquerra Republicana reclama al govern municipal que l’Hospitalet es prepari per les properes fases de desconfinament amb intervencions a la via pública, i permetre així que vianants i bicicletes guanyin espai al vehicle privat garantint les mesures de protecció i de distanciament físic quan surtin al carrer.

La limitació de moviments per l’estat d’alarma ha comportat també una reducció dels desplaçaments en cotxe, i és una oportunitat per posar en marxa accions de caràcter provisional a la ciutat, com ja estan fent ciutats com Santa Coloma, Cornellà, Sant Cugat, Viladecans o Barcelona.

Els republicans proposen que es declari la ciutat com a zona 30, limitant la velocitat a 30km/h, i es restringeixi temporalment el trànsit de vehicles a determinats carrers de tots els barris de la ciutat, on els vianants tinguin preferència o exclusivitat, mitjançant el repintat o la instal·lació de jardineres o elements vegetals.

Aquests talls poden ser durant tota la jornada, o en determinades franges o dies, com durant els caps de setmana. A més, amb aquestes accions també es podria guanyar espai per l’esport i l’oci, per habilitar nous carrils bici provisionals, o fins i tot eliminar l’aparcament de motos en vorera o traslladar les terrasses a la calçada, per millorar l’accessibilitat i mantenir les distàncies de protecció.

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha manifestat que “cal preparar l’Hospitalet per les properes fases”, i ha afegit que “vivim a una de les ciutats amb més densitat d’Europa, especialment als barris del nord, i és el moment de repensar la ciutat, també l’espai públic, per millorar les condicions de vida dels nostres veïns i veïnes”. En aquest sentit, Antoni Garcia ha reclamat “mesures valentes per guanyar més espais per a nens i famílies per garantir que les sortides al carrer siguin segures” i que l’Ajuntament actuï “per canviar el gris del ciment per una ciutat més verda, amb més zones verdes i espai pels vianants i la mobilitat sostenible”.