01/06/2023

La Coral Xalesta arriba al seu 50è aniversari, aquest 2023 | GALERIA D’IMATGES

S’han preparat un seguit d’actes per celebrar-ho

24/03/2023

En un acte celebrat aquest dijous, a l’edifici de l’Harmonia, de L’Hospitalet, la Coral Xalesta, va donar el tret de sortida als actes de commemoració del seu 50 e aniversari. L’eix vertebrador de les activitats programades, va molt lligat a la seva trajectòria al llarg d’aquests anys: «cantant, gaudint i xalant. Com no pot ser d’una altra manera», manifesten des de l’entitat, propiciant, en la mesura del possible, la trobada amb totes aquelles persones que han format part de la coral i també amb el públic que l’ha anat acompanyant any rere any.

La Coral Xalesta va començar les seves activitats l’any 1973 a L’Hospitalet de Llobregat. Actualment està formada per una quarantena de cantaires. Més de 250 cantaires formen o han format part de la Coral al llarg dels 50 anys. La Coral Xalesta, ha alternat la difusió de música catalana arreu, amb la interpretació de grans obres corals.

La Farga en viu!

Un total de més de dues-centes obres per a cor, a cappella o amb acompanyament instrumental.

Des de 2017 està dirigida per Pol Pastor Sabaté, (director, pianista i professor, format a
l’ESMUC i al Vienna Konservatorium), des de la seva fundació la direcció de la coral havia estat a càrrec d’en Joaquim Miranda i Pérez. També ha estat dirigida per altres directors en funció de les produccions i col·laboracions en què ha participat.

La Xalesta és un dels grups impulsors de la «Setmana de cant Coral a l’Hospitalet» i forma part de la «Federació Catalana d’Entitats Corals».