03/10/2022

10 racons de la Vila Vella de L’Hospitalet que no et pots perdre

.

Xipreret-exportat-1024x572 Portada 1600

Montserrat García Balagué

Si tinguéssim la possibilitat de tornar uns quants segles enrera, podríem parar per exemple, el segle XVIII, determinant a Europa, al món sencer, la il·lustració, la independència dels EUA, la Revolució Francesa, la porta de l’edat contemporània.
A algunes de les cases benestants de L’Hospitalet, a mitjans del segle XVIII si poden començar a trobar alguns luxes com els coberts de metall, sedes, robes, xocolateres, porrons, rellotges de paret.

A la ciutat, hi havia dos petits nuclis habitats, a Collblanc i la Bordeta, al voltant dels dos hostals que donaven allotjament els que volien entrar a Barcelona. La Marina amb les seves masies, i el centre del poble: carrers Major, Xipreret, Sant Roc. Aproximadament uns 1.000 habitants en total.

Font de la informació de les referències històriques de L’Hospitalet, Jaume Codina, «Els Pagesos de Provençana (984-1807)», 1988, Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Fotografies: Montserrat Garcia Balagué, maig 2020. Les imatges estan preses al carrer de Xipreret i els seus voltants.

Escuela de baile Sergi & Lourdes

Si quieres que publiquemos tus fotos retrospectivas de L'Hospitalet o el Baix Llobregat, nos las puedes enviar por correo electrónico a tot-hospitalet@tot-hospitalet.cat