31/03/2023

Grup de peixaters i peixateres del Mercat del Centre de L’Hospitalet, als anys seixanta

.

MERCAT DEL CENTRE

D'esquerra a dreta, dretes: Rosa, Teresa, Joana i Dolors. Asseguts: Pedro, Salut i Antoni.

A la imatge publicada a l’Instagram del Mercat del Centre de L’Hospitalet, es pot veure un grup de peixaters i peixateres del Mercat del Centre a principis de la dècada de 1960, al Carrer de Josep Prats, davant una de les botigues situades davant d’una de les entrades del Mercat.

D’esquerra a dreta, dretes: Rosa, Teresa, Joana i Dolors. Asseguts: Pedro, Salut i Antoni.

Autoría: Desconegut/da. d. Salut Flores Codi de referència de les fotografies de l’Arxiu Municipal de L’Hospitalet @lharxiu :

L’abril de 1883, els propietaris d’una part dels terrenys del camp del rector – Jacint Piguille i Boafols, Modesto Bou i Madorell i Josep Oliveras i Pedrosa, i Agustín Colomer i Valies -, van decidir urbanitzar la zona per construir-hi un mercat, una escola i la casa consistorial. L’espai era el comprés entre els carrers Perutxo (actualment carrer Roselles), Sant Roc, Riereta i Major.

La Farga, Modad Primavera-Verano

El 1897, una vegada alineats els carrers, es decidí construir el mercat com un espai lliure amb arbres i una font central. Se’n va encarregar de la seva construcció Alfonso Piera i Pena, i el mestre d’obres Mariano Tomàs. El cost total de les obres fou de 34.027,06 pessetes.

L’any 1925 es va reformar, afegint una coberta i pavimentant la plaça. A banda també es van fer les parades del seu interior, algunes de les quals no van sortir a subhasta i van anar a compte de l’ajuntament.

Si quieres que publiquemos tus fotos retrospectivas de L'Hospitalet o el Baix Llobregat, nos las puedes enviar por correo electrónico a tot-hospitalet@tot-hospitalet.cat