06/02/2023

L’Hospitalet: Sopar de lletres amb l’escriptor i periodista JOAN-LLUÍS LLUÍS

Divendres 27 de maig

SOPAR LITERARI (2)
24/05/2022

Sopar literari amb Joan-Lluís Lluís, escriptor i periodista. Tertúlia amb el novel·lista, poeta, traductor, assagista i columnista català que ha rebut diversos premis literaris, en particular el premi Sant Jordi per Jo sóc aquell que va matar Franco i el Premi Òmnium a la millor novel·la de l’any per Junil a les terres dels bàrbars.

Divendres, 27 de maig a les 20:30 hores, al Casino del Centre. Informació i reserves: espaidebat@gmail.com o al telèfon 933 388 925. Preu 22 euros.

Joan-Lluís Lluís (Perpinyà, 1963). Escriptor i periodista. Va estudiar Història de l’Art a la Universitat de Montpeller. Tot i que té algun assaig com Conversa amb el meu gos sobre França i els francesos, Premi Joan Coromines de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua, majoritàriament ha publicat novel·les, sovint amb una narració personal que el destaca per sobre de molts altres escriptors de la seva generació.

Té obres traduïdes en basc, castellà, francès i txec

Si hagués nascut més al nord, possiblement Joan-Lluís Lluís no hauria escrit la seva obra en català. Si hagués nascut més al sud, potser no hauria concebut mai la seva primera novel·la, Els ulls de sorra (1993), que narra un episodi de la Guerra d’Algèria. Fill de Perpinyà, la ratlla és el seu territori i els fora de lloc, els seus germans (…)

Els invisibles (2020) recrea el seu recorregut personal per la llengua “paterna”, caldria dir en el seu cas: fins als vint anys només l’havia parlada amb el pare (…) Traductor de Boris Vian i de Joan Bodon, dos autors que vindrien a ser els seus dos pols: per la imaginació al poder, l’un; per la consciència dels desposseïts, l’altre.

Amb el volum Salives, el públic ha descobert que Joan-Lluís Lluís cultivava la poesia en secret. Encara que molts no ho sàpiguen, també és l’autor d’unes quantes cançons. (Font: Club Editor) El darrer llibre que ha publicat és Junil a la terra dels bàrbars, Premi Omnium a la millor novel·la de l’any 2021.